Συνεχίζονται οι απώλειες για την Sun

sun

H απόφαση της Oracle να αγοράσει την Sun μπορεί να έσωσε την τελευταία από την απόλυτη καταστροφή, δεν κατάφερε όμως να περιορίσει τις απώλειες της. Αυτές αγγίζουν τα 201 εκατομμύρια δολάρια και μπορεί να επηρεάσουν ολόκληρη την βιομηχανία της Πληροφορικής, αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρία είναι υπεύθυνη τόσο για την Java όσο και για την MySQL, δύο πολύ σημαντικά κομμάτια της σύγχρονης τεχνολογίας. Για να περιοριστεί όμως η ζημιά πρέπει να υπάρξει και αλλαγή κατεύθυνσης.

Ήδη στον τομέα του hardware προσανατολίζονται στην κατασκευή μονάδων που θα συμβαδίζουν όλο και περισσότερο με αυτά που προτείνουν οι αντίπαλοι τους. Για παράδειγμα mainstream servers που τρέχουν με επεξεργαστές της AMD και της Intel αντί για επεξεργαστές κατασκευασμένους από την Sun. 

Ωστόσο ερωτηματικά υπάρχουν για το τι θα γίνει με αρκετά projects μετά την συγχώνευση. Το Open Office είναι ένα δυνατό χαρτί, μια σουίτα γραφείου που παρέχεται δωρεάν, ο βασικός αντίπαλος του Microsoft Office και ένα όπλο ώστε η Oracle να ανταγωνιστεί το Redmond. Υπάρχει όμως μια σκέψη το project να γίνει 100% ανεξάρτητο. 

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.