To www.away.gr στην παρουσίαση του msn.gr

msn-look

Το Away.gr παραβρέθηκε στην ανεπίσημη παρουσίαση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης διαδικτυακού portal msn.gr. Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Hellas στην λεωφόρο Κηφισίας, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις βασικές δυνατότητες του msn.gr καθώς και να ανταλλάξουμε απόψεις με τους εκπροσώπους της εταιρίας.  Ακολουθώντας τα αντίστοιχα portals του εξωτερικού η πρόταση της Microsoft δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ενημερώνετε για τις τελευταίες ειδήσεις από την Πολιτική, την Κοινωνία, τον Κόσμο και την Οικονομία. Επιπλέον ενότητες Ψυχαγωγία, Σινεμά, Μουσική, Celebrities προσφέρουν ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό πακέτο ενημέρωσης.

Οι 1.5 εκατ. έλληνες χρήστες του hotmail θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους από την κεντρική σελίδα του msn.gr. Κατά την πλοήγηση ο χρήστης μπορεί να αξιολογεί, να στείλει με e-mail και να διαμοιράσει μέσα από site κοινωνική δικτύωσης (facebook,myspace,twitter και στο μέλλον zoo.gr ) άρθρα αλλά και vιdeo που τον ενδιαφέρουν.

Ακολουθώντας τις σύγχρονες διαδικτυακές τάσεις, στην ενότητα ψυχαγωγία υπάρχουν οι υποκατηγορίες test yourself και msn battles. Η πρώτη εστιάζει στο γυναικείο φύλο, όπου υπάρχουν σειρά από ερωτήσεων τις οποίες παρουσιάζονται σε μορφή quiz. Η δεύτερη υποκατηγορία είναι ένα είδος poll με δύο επιλογές και αφορούν κυρίως celebrities.

Συνοψίζοντας, βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα την κατηγορία καιρός όπου δίνεται πληθώρα επιλογών για λεπτομερείς προβλέψεις(ώρα και μέρα) για την Ελλάδα και τον κόσμο. Η δομή του portal είναι κατανεμημένη ομοιόμορφα και ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στις διάφορες υποκατηγορίες εύκολα από τα εκάστοτε αναδυόμενα menus.

msn-people

Η έλλειψη RSS, η εστίαση των νέων σε gossip και celebrities news καθώς και οι περιορισμένες δυνατότητες για personalization(χρώματα), δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές βελτιώσεις στην ολοκληρωμένη ελληνική έκδοση του msn.gr.

Η επίσημη παρουσίαση του portal στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα γίνει την σήμερα (σ.σ. Δευτέρα 27/4).

Η αρχική σελίδα του msn.gr:

homepage-msn-gr

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.