Κενό ασφάλειας ανακαλύφθηκε στα Windows 7

windows-vienna-7-logo

Πόσο θα πρέπει να ανησυχεί η Microsoft όταν σε συνέδριο hacker όλου του κόσμου ακούγεται ότι υπάρχει κενό ασφαλείας, ικανό να δώσει πλήρη έλεγχο μιας μηχανής που τρέχει Windows 7 σε οποιονδήποτε έχει την τεχνογνωσία να το πράξει; Μάλλον αρκετά και η ανησυχία ίσως να γίνεται και τρόμος όταν η εταιρία ακούσει ότι για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα πρόγραμμα μεγέθους 3ΚΒ, που ακούει στο όνομα VBootkit 2.0. To προγραμματάκι αυτό δεν αφήνει ίχνη και δεδομένα στον δίσκο του χρήστη, κάτι που το κάνει αόρατο και κατ' επέκταση άκρως επικίνδυνο, αφού δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

Αφού εγκατασταθεί στο μηχάνημα ο επιτιθέμενος μπορεί να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο λειτουργικό με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, σαν επακόλουθο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα παρόμοια προγράμματα το VBootkit 2.0 δεν μπορεί να εγκατασταθεί από κάποιον άλλο υπολογιστή και χρειάζεται ο επιτιθέμενος να το εγκαταστήσει "φυσικά" στο μηχάνημα, ενώ μια επανεκκίνηση του συστήματος αρκεί ώστε να το ξεφορτωθούμε.

Μπορεί τα τελευταία να ακούγονται καθησυχαστικά, αφού με αυτό τον τρόπο το VBootkit 2.0 δεν μπορεί να διαδοθεί εύκολα, άλλα η ανησυχία είναι έκδηλη κυρίως σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν υπολογιστές σε δημόσιους χώρους.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.