Πειρατική ταινία στο Internet ένα μήνα πριν την κινηματογραφική πρεμιέρα

Μια πρωτοφανής για χρονικά υπόθεση πειρατείας εξελίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες με πρωταγωνιστή την ταινία X-Men Origins: Wolverine, με πρωταγωνιστή τον Hugh Jackman. Μια workprint έκδοση της ταινίας με κάποιο τρόπο διαίρευσε από την παράγωγό εταιρία 20th Century Fox και μέσα σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα έκανε τον γύρω του κόσμου καθώς πάνω από 100.000 άτομα την κατέβασαν είτε από torrents sites είτε από το Rapidshare. Η συγκεκριμένη έκδοση της ταινίας στερούνταν πάντως αρκετών από τα ειδικά εφέ τα οποία θα υπάρχουν στην τελική έκδοση, ενώ σε αρκετά σημεία η ποιότητα του ήχου δεν ήταν η τελική. Όπως είναι φυσικό, το γεγονός προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στην 20th Century Fox καθώς η συγκεκριμένη ταινία πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους τη Πρωτομαγιά.

Το χειρότερο όλων είναι όμως πως ήδη έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνιση τους στο Internet δυσμενείς κριτικές για την ταινία, οι οποίες όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά έμπειροι κριτικοί κινηματογράφου, θα λειτουργήσουν ως αρνητική διαφήμιση με αποτέλεσμα η εταιρία να κινδυνεύει να χάσει εκατομμύρια από την μη αναμενόμενη προσέλευση του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη το FBI ερευνά την υπόθεση και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η διαρροή έγινε από μέσα από την εταιρία παραγωγής.

[via]

Σχολιάστε >
6 σχόλια
|
Κατηγορίες:

6 απαντήσεις στο “Πειρατική ταινία στο Internet ένα μήνα πριν την κινηματογραφική πρεμιέρα”

  1. Ο/Η niknak λέει:

    σαν μεγαλος fan του Wolverine την είδα και χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παραγωγό που διαιρευσε και δεν πήγα σινεμά με την παρέα χάνοντας 12ευρώ ο καθένας και 2 ώρες από την ζωή μας για μια ταινία τόσο χάλια !!

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @niknak

    Όπως έγραψα πάντως και στο post από το Workprint λείπουν αρκετά οπτικά και ηχητικά εφέ. Συνεπώς, ίσως να χρειαστεί να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη ταινία.

  3. Ο/Η orck λέει:

    12 ευρω εχει παει η τιμη του σινεμα;

  4. Ο/Η manolis λέει:

    thanksssssssssssssss