[Review] Sonic and the Black Knight

Τίτλος: Sonic and the Black Knight
Πλατφόρμα: Nintendo Wii
Developer: Sonic Team
Publisher: SEGA
Παίκτες: 4
Τύπος: Platform, Adventure, Action

"Όταν το Sonic γίνεται... Zelda!"

Μετά το Review του Sonic Unleased, είχαμε αναρωτηθεί αν γίνεται να το φτάσει και να το ξεπεράσει κάποιος άλλος τίτλος Sonic. Για εμάς, ήταν ένας τίτλος που προσέγγιζε την τελειότητα με τα τωρινά δεδομένα. Δε σας κρύβουμε μάλιστα πως τερματίσαμε το παιχνίδι σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, παίζοντας με πολύ όρεξη...

Ώσπου έφτασε στα χέρια μας το Sonic and the Black Knight... Για να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα, πρόκειται για το sequel των ιστοριών με κεντρικό ήρωα το Sonic, συνέχεια του ιδιαίτερα ελπιδοφόρου Sonic and the Secret Rings. Μάλιστα, μιλάμε για έναν ακόμη αποκλειστικό τίτλο για το Nintendo Wii, συνεπώς είναι προφανές πως για όλους τους παραπάνω λόγους, οι απαιτήσεις ήταν κάτι παραπάνω από υψηλές.

Τίτλος με ιστορία λοιπόν, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τη "ρηχότητα" των platform και να περάσει σε άλλο επίπεδο το gameplay. Αισθητικά, το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο, ενώ τα βιντεάκια ανάμεσα στις πίστες, είναι πολύ όμορφα σχεδιαστικά. Δε θα δείτε τα έντονα και γεμάτα κίνηση βίντεο του unleased, αντιθέτως, θα δείτε ακολουθίες σκίτσων, με μία πολύ ιδιαίτερη τεχνοτροπία.

Δεν είναι τυχαίο πως ξεκινήσαμε με το quote πως το Sonic "Zeld-ίζει"... Προσπαθούν να βάλουν ιστορία, μυστήριο, παίζουν με το σχεδιασμό, με τους διαλόγους, για αυτό και για εμάς ήταν πολύ δύσκολο να το εντάξουμε σε κάποια κατηγορία. Είναι platform, με στοιχεία action, ενώ έχει μία σχετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, που μας επιβάλει να του προσδώσουμε και τον τίτλο του adventure...

Για να μιλήσουμε και λίγο για τον τρόπο παιχνιδιού, ο χειρισμός του θυμίζει τον κλασικό πλέον τρόπο χειρισμού των τίτλων Sonic, όπου η κάμερα ακολουθεί, εσύ τρέχεις και αξιοποιείς στον τρόπο κίνησης τους μοχλούς του Wii-Mote συνδυασμένα με την αναγνώριση κίνησης. Σε αυτό τον τίτλο, το ιδιαίτερο στοιχείο στον τρόπο παιχνιδιού είναι το ξίφος που κρατάει ο Sonic και τον βοηθάει στο να αντιμετωπίσει αντιπάλους και bosses.

Η ιστορία είναι σε "Αρθουριανά" μοτίβα, αφού περιλαμβάνει μυθικά ξίφη, faeries, το Lancelot αλλά και τον King Artthur, ενώ πολύ ευχάριστο είναι το γεγονός πως επιτρέπεται και το multiplayer, μέχρι 4 παιχτών. Επίσης, μέσω internet, μπορείτε να συνδεθείτε με φίλους σας, κατόχους του τίτλου για να ανταλλάξετε items!

Οι χαρακτήρες ανάμεσα στους οποίους μπορείτε να επιλέξετε είναι 12 και είναι οι εξής:

Αντικειμενικά κριτήρια:

Γραφικά: Ο Sonic, όπως τον έχουμε συνηθίσει στο Wii, με τo καρτουνίστικο στυλ, μαζί με καλλιτεχνικά ζωγραφιστά βιντεάκια.

(7/10)

Ήχος: Αγαπημένος σε κάθε Sonic, κάνει και εδώ τη δουλειά του με σκοπό να σου μεταφέρει την ένταση.
(7/10)

Χειρισμός: Διορθώνοντας και τα όποια λάθη του παρελθόντος, ενσωματώνει με επιτυχία και τον χειρισμό του ξίφους. Εύκολος και ευχάριστος!
(8/10)

Υποκειμενικά κριτήρια:

Ταύτιση με κεντρικό χαρακτήρα: Ο Sonic δε χρειάζεται να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να σας κάνει να ταυτιστείτε μαζί του. Αρκούν δύο έξυπνες απαντήσεις του και είσαι έτοιμος να αρχίσεις το τρέξιμο μαζί του...
(8/10)

Replay Value: Για να ξεκλειδώσεις όλα τα πρόσθετα και να βρεις όλα τα αντικείμενα, θα παίξετε και θα ξαναπαίξετε αρκετές φορές...
(7/10)

Value for Money: Επειδή δε μας ενθουσίασε ιδιαίτερα, αλλά κι επειδή δεν παύει να είναι Sonic, ένα 7 μας αφήνει όλους ικανοποιημένους.
(7/10)

Θα το έπαιρνα δώρο: Σε όλους τους φίλους του Sonic, αλλά γενικά θα προτιμούσα να πάρω το "Unleased"...

Συνολική εμπειρία βασισμένη στο gameplay
: Με μία κρυφή απογοήτευση, λόγω υψηλών προσδοκιών, βάζουμε ένα 7, γιατί ο τίτλος είναι απλά "ικανοποιητικός"... (Πριν το Wii, οι τρισδιάστατοι τίτλοι Sonic ήταν χειρότεροι από κακοί, αλλά πλέον, το "καλός", δεν αρκεί!)

(7/10)

Reblog this post [with Zemanta]
Σχολιάστε >
16 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.