Ο ΙΕ8 ήδη χάνει λίγους χρήστες

Έχει παρατηρηθεί όταν κυκλοφόρησαν οι πιο γνωστοί browsers (Firefox 2, Firefox 3, Chrome κλπ) ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημοτικότητας τους το κέρδισαν τις πρώτες κιόλας μέρες. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι ένα ποσοστό χρηστών ενός νέου browser μετά από λίγες μέρες επιστρέφει στην προηγούμενη επιλογή του. Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον IE8 που έχασε ένα 2.6% των χρηστών του το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Φυσικά ο νέος browser της Microsoft έχει προς το παρόν μικρή απήχηση σε σχέση με άλλους. Αυτό οφείλεται εκτός της μικρής διαφήμισης από την εταιρία και στο ότι πολλές επιχειρήσεις και χρήστες χρησιμοποιούν κάποια προηγούμενη έκδοση του και δεν θα στραφούν στην νέα παρά μόνο όταν το κρίνουν απαραίτητο. Μην ξεχνάμε ότι η προώθηση του μέσα από τα Windows Updates είναι μια λύση που η Microsoft δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη. Όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ανησυχίες για την συμβατότητα του IE8 και για το αν θα παρουσιάζει κάποιες ιστοσελίδες σωστά, που και αυτές παίζουν τον ρόλο τους.

Μένει να δούμε τις επόμενες εβδομάδες ποια θα είναι η πορεία του.

[via]

 

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ο ΙΕ8 ήδη χάνει λίγους χρήστες”

  1. Ο/Η DJ_Duker λέει:

    Πριν δοκιμάσω τον ΙΕ 8 περίμενα να δω σημαντικές αλλαγές, με χρήση πλέον των web standards . Σε αντίθεση, έιδα αλλαγμένο gui. Τα προβλήματα σε πολλές σελίδες παραμένουν.

    Αυτό το "Done with Errors" είναι τραγικά εκνευριστικό και το συναντάω παντού.

    2 ώρες μαζί του ήταν αρκετές να μη τον ξαναχρησιμοποιήσω...