The Edge of Love

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και λαμβάνει χώρα κατα την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε Αγγλία και Σκωτία. Η πρωταγωνίστρια Vera Phillips (Keira Knightley) συναντά τον πρώτο έρωτα της ζωής της και νυν ποιητή Dylan Thomas (Matthew Rhys) που αν και παντρεμένος με την Caitlin MacNamara (Sienna Miller) νιώθει τα ίδια αισθήματα για την Vera. Όλα αυτά μέσα στην ατμόσφαιρα του πολέμου σε μία πολη που βομβαρδίζεται συνεχώς. 

Παρά το οφθαλμοφανές πάθος του Dylan για την Vera, η Caitlin θα αναπτύξει μαζί της μια πολύ στενή φιλία, διευκρινίζοντας της ωστόσο να μείνει μακριά από τον άντρα της. Η Vera παντρεύεται τον στρατιώτη William Killick (Cillian Murphy), που αμέσως μετά τον γάμο φεύγει για την Ελλάδα στο πεδίο της μάχης. Οι άλλοι τρεις της παρέας μετακομίζουν στην Σκωτία και ζουν με τα χρήματα του William. Όλα θα αλλάξουν όταν ένας άλλος William θα γυρίσει από τον πόλεμο. 

Η ταινία προσφέρει έντονα συναισθήματα και πλάθει ένα αδιέξοδο που θυμίζει αρχαία τραγωδία. Οι πρωταγωνιστές και τα συναισθήματά τους αναλύονται με πάρα πολύ ωραίο τρόπο, ενώ και η σκηνοθεσία είναι κάτι παραπάνω από καλή. Αυτό που κάνει την ταινία να απογειωθεί είναι ο γρήγορος ρυθμός της, που σε συνδιασμό με τις εκφραστικότατες και άρτιες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές ,και κυρίως από την Sienna Miller, δίνει ένα πλήρες κινηματογραφικό δημιούργημα. Το κλίμα του πολέμου, το άγχος και ο πόνος των ηρώων βγαίνουν αβίαστα και φυσικά, χωρίς πλεονασμό. Όπως είπαμε η Sienna Miller εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της και κλέβει την παράσταση από την εξίσου καλή Keira Knightly, ενώ και οι δύο άντρες πρωταγωνιστες δεν τα πάνε διόλου άσχημα. 

Δεν υπάρχει λόγος για να χάσει κάποιος αυτήν την ταινία καθώς ο Αγγλικός κινηματογράφος και το BBC μας προσφέρουν έναν πολύ παραγωγικό τρόπο για να περάσουμε δύο ώρες.

Βαθμός 9

Cinefreaks.gr

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.