H Opera θέλει κι άλλους browsers στα Windows 7

Η Opera είναι η εταιρία που επίσημα ξεκίνησε τον πόλεμο ενάντια στον Internet Explorer και την Microsoft, με τις καταγγελίες της για αθέμιτο ανταγωνισμό. Πρόσφατα η "μαμά" των Windows αποφάσισε να κάνει προαιρετική την εγκατάσταση του ΙΕ στο νέο της λειτουγικό, άλλα φαίνεται πως αυτό δεν αρκεί στην Opera που ζητά να υπάρχουν κι άλλοι browsers στα Windows 7! H εταιρία βλέπει την δύσκολη θέση της στον ανταγωνισμό με το μεγάλο μερίδιο στην αγορά από τον Firefox και τον ανερχόμενο Chrome και θεωρεί την ύπαρξη μιας μεγάλης λίστας διαθέσιμων browser σε ένα λειτουργικό όπως τα Windows, ώστε να μπορεί να διαλέξει ο χρήστης ωφέλιμη και για εκείνη.

Να σας θυμίσουμε ότι μια λύση εναλλακτικών browser στα Windows είχε ακουστεί μετά τις πρόσφατες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως αποδείχθηκε δεν υιοθετήθηκε από την εταιρία. Κάτι τέτοιο φαίνεται λογικό αφού το να συμπεριλάβει κι άλλους browsers η Microsoft στο λειτουργικό της θα προκαλέσει νέα προβλήματα που προκύπτουν από απλά ερωτήματα: Ποιοι browsers θα πρέπει να υπάρχουν στα Windows; Γιατί να μην υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές εφαρμογές;

Η προαιρετική εγκατάσταση του ΙΕ8 και άλλων εφαρμογών στα Windows 7 είναι ήδη ένα μεγάλο βήμα από την Microsoft που πολύ δύσκολα θα συμφωνήσει με την θέση της Opera.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.