Θετικά τα στοιχεία για την χρήση του διαδικτύου από τις Ελληνίδες

Σημαντικά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε το παρατηρητήριο για την κοινωνία της πληροφορίας(ΚτΠ), σχετικά με την χρήση του διαδικτύου από τις Ελληνίδες. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό που το χρησιμοποιεί ανέρχεται στο 32% την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για τον αντρικό πληθυσμό κυμαίνεται στο 46%. Τα στοιχεία της έρευνας αφορούν την χρονική περίοδο 2005-2008 και αποδεικνύουν την έντονη αυξητική τάση που παρατηρείται και για τα δυο φύλα (12% για άνδρες και 10 % για γυναίκες).

Το ποσοστό Ελληνίδων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση εκτιμάται στο 58%. Αξιοσημείωτο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το 45% των Ελληνίδων χρησιμοποιεί Η/Υ όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 63%. Ωστόσο, τα μηνύματα μπορούν να χαρακτηριστούν θετικά αφού ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για τις Ελληνίδες διατηρείται ο υψηλότερος (29%) στην Ευρωπαϊκή ζώνη που παρουσιάζει αντίστοιχο ποσοστό κοντά στο 11%.

Τέλος, είναι εμφανή τα σημάδια ηλικιακής σύγκλισης (ηλικιακή ομάδα 16-25) σχετικά με την πρόσβαση στον διαδίκτυο μιας και η διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων για το 2005 μεταξύ ανδρών και γυναικών έχει συρρικνωθεί στις 2 ποσοστιαίες μονάδες. Ολοκληρωμένη η ανάλυση της μελέτης με τα σχετικά γραφήματα στον διαδικτυακό τόπο για το παρατηρητήριο για την κοινωνία της Πληροφορίας(ΚτΠ).

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.