Η (ελληνική) Forth Photonics εξασφάλισε €7.6 εκατομμύρια σε Series B επενδυτικό κάλεσμα

Όπως πληροφορηθήκαμε χθες το μεσημέρι η ελληνική Forth Photonics, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της μη επεμβατικής ιατρικής διαγνωστικής τεχνολογίας και έχει γραφεία στην Αθήνα και το Εδιμβούργο, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους €7.6 εκατομμύριων κατά τον δεύτερο επενδυτικό γύρο της εταιρίας. Το ποσό καλύφθηκε από δύο ιδιαίτερα γνωστές επενδυτικές εταιρίες του Ηνωμένου Βασιλείου, την Scottish Venture Fund και την Close Ventures που εισέρχονται στην εταιρία ως νέοι επενδυτές, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει ήδη η NBGI Private Equity η οποία είναι θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Σημειώστε σε αυτό το σημείο πως η NBGI αποτέλεσε τον Seed Investor της εταιρίας το 2002.Το πρώτο προϊόν της εταιρείας, είναι η συσκευή DySIS, η οποία βελτιώνει κατά 63% τη διαγνωστική ακρίβεια της κολποσκόπησης στη διάγνωση του προκαρκίνου και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Κρατήστε τέλος την δήλωση του Άρη Κωνσταντινίδη, Διευθυντή Επενδύσεων της NBGI.

Η σημαντική αυτή χρηματοδότηση σε μια εταιρεία τεχνολογίας με ελληνικές ρίζες από Ευρωπαίους επενδυτές και σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, όχι μόνο πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο της έρευνας και ανάπτυξης που πετυχαίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, αλλά υπογραμμίζει τη δυνατότητα του ελληνικού επιχειρήν επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο όταν αυτό γίνεται, με οργανωμένο και δημιουργικό τρόπο.

Πέραν το συγχαρητηρίων που αξίζουν για την επιτυχία της εταιρίας η είδηση υποστηρίζει αισθητά την άποψη μου πως ακόμα και σε περίοδο "οικονομικής κρίσης" οι σοβαρές επιχειρηματικές προσπάθειες ευημερούν.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.