Linux διανομές για netbooks

Το μέγεθος των netobooks, που διαδίδονται όλο και περισσότερο, και ιδιαίτερα της οθόνης μειώνει την ευχρηστία τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα λειτουργικά συστήματα που τρέχουν (συνήθως Windows XP και κάποιες διανομές Linux) δεν είναι εξ αρχής σχεδιασμένα για υπολογιστές με οθόνες τέτοιων μικρών διαστάσεων. Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουν οι χρήστες σύντομα θα λυθούν με την ανάπτυξη νέων διανομών Linux, εδικά σχεδιασμένων για netbooks, όπως είναι η Eeebuntu και η Jolicloud. 

To πρώτο προέρχεται από την πασίγνωστη και μία από τις καλύτερες διανομές Linux, την Ubuntu (βασισμένο στην Ubuntu 8.10) και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίζει Wi-fi, γραφικά, webcams και τους sound drivers των περισσότερων netobooks. 

Το Jolicloud αναπτύσσεται από τον ιδρυτή του Netvibes Tariq Crim και πέρα των κλασσικών χαρακτηριστικών διαθέτει ένα iPhone like interface με μεγάλα εικονίδια και flipping pages, ενώ υπάρχει και υποστήριξη touch screen. Ακόμα δεν είναι διαθέσιμη, άλλα μια beta έκδοση θα μπορούμε να την έχουμε στα χέρια μας σε λίγο καιρό.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Linux διανομές για netbooks”

  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Αξίζει να αναφερθεί και το Easy Peasy 1, πάλι βασισμένο στο Ubuntu 8.10. Υπάρχουν αρκετές εκδόσεις για netbooks, αλλά απ' την εμπειρία μου καμία δεν δουλεύει καλά. Όλα τα Ubuntu based είχανε πρόβλημα με τα γραφικά (κάνουν artifacts).

  2. Ο/Η wallpapers λέει:

    Title...

    This is my Excerpt...