Νέες προκλήσεις για τον Πρόεδρο Obama

Το να ξεκινάς μία καινούργια δουλειά αποτελεί πάντα μία πρόκληση. Αρχικά πρέπει να μάθεις που είναι το γραφείο σου, η μηχανή του καφέ και φυσικά που βρίσκεται το μπάνιο. Τώρα ας φανταστούμε όλοι μαζί πόσο πιο δύσκολο και σύνθετο είναι αυτό το πρόβλημα στην περίπτωση του Πλανητάρχη, όταν μία νέα περίοδος διοίκησης ξεκινάει στον Λευκό Οίκο. Εκτός από τα συνηθισμένα προβλήματα ο Πρόεδρος Obama και οι συνεργάτες του είχαν να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα.

Αρχικά πολλές τηλεφωνικές γραμμές ήταν αποσυνδεδεμένες και όσες υπήρχαν ήταν μπλοκαρισμένες. Οι υπολογιστές είχαν ξεπερασμένο λογισμικό όπου χρειαζόταν αναβάθμιση και αυτό στην περίπτωση των γραφείων που είχαν υπολογιστές, καθώς υπήρχαν και υπάλληλοι οι οποίοι δεν βρήκαν τίποτα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Bill Burton, εκπροσώπου του Obama όπου ανέφερε το εξής:

"It is kind of like going from an Xbox to an Atari,"

Αυτές οι καταστάσεις που επικράτησαν στον Λευκό Οίκο δεν ήταν φυσικά σαμποτάζ της προηγούμενης διοίκησης για να προκαλέσει προβλήματα στη νέα, απλώς έως τώρα ο Λευκός Οίκος αγνοούσε τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί ο απλός κόσμος (instant messaging, email, Facebook κτλπ) εδώ και λίγα χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να στηρίξουν αυτές τις υπηρεσίες τώρα.

Τι θα γίνει λοιπόν με τα social networks του πλανητάρχη; Το twitter account Obama θα καταργηθεί; Θα έχουμε περισσότερες ενημερώσει μέσα από το site του Λευκού Οίκου;

Τα μηνύματα πάντως είναι θετικά μέχρι τώρα μιας και ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου ενέκρινε (την τουλάχιστον προσωρινή) χρήση του Gmail για το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου, ώστε οι πληροφορίες να συνεχίσουν να ρέουν. Όπως θα έχετε καταλάβει βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή, την εποχή Obama (ας ελπίσουμε να είναι καλή), ενός ανθρώπου που εμπιστεύεται, χρησιμοποιεί και δεν φοβάται την τεχνολογία.

Αα και ξέχασα και ενός ανθρώπου που ξέρει τι είναι το internet και όχι σαν τον Γερουσιαστή Stevens που περιέγραψε το διαδίκτυο ως "μία σειρά σωλήνων".

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Νέες προκλήσεις για τον Πρόεδρο Obama”

  1. Ο/Η mimi λέει:

    Εύχομαι να πάνε όλα καλά με αυτά που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του ... και να βγει πιο καλός πρόεδρος πάρα τον ... άλλον ...