Οι Άγγλοι παίρνουν το... broadband στα χέρια τους

Φαίνεται πως στην Αγγλία δεν έχουν την δική μας υπομονή και σε κάποιες περιοχές κουράστηκαν να ακούνε υποσχέσεις για υποδομές, που θα τους προσφέρουν γρηγορότερο ίντερνετ. Έτσι αποφάσισαν να μην τα περιμένουν όλα από τις μεγάλες εταιρίες και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, δημιουργώντας μικρά ή μεγαλύτερα τοπικά δίκτυα, που μπορούν να υποστηρίξουν broadband ίντερνετ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τέτοιου, το δίκτυο οπτικών ινών στο Hampsire που συνδέει 30 μόλις σπίτια, ή πολύ μεγαλύτερα όπως στο Yorkshire που με παρόμοιο τρόπο συνδέονται 550000 σπίτια.

Το στήσιμο αυτών των δικτύων γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, που χρησιμοποιούν χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια, άλλα δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπους ένα τοπικό δίκτυο έχει στηθεί αποκλειστικά από τους κατοίκους. Το παράδειγμα του Yorkshire που αναφέραμε παραπάνω είναι το πιο φιλόδοξο, γίνεται με την συνεργασία τοπικών φορέων και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φιλοδοξεί να συνδέσει 550000 σπίτια με την τεχνολογία FTTC (Fibre to the Cabinet) ενώ τα πρώτα από αυτά θα έχουν την σύνδεση τους σε λίγους μήνες.

Όλα αυτά γίνονται την στιγμή που μόλις τώρα οι εταιρείες ξεκινούν την αναβάθμιση των δικτύων τους. H Virgin, της οποίας το δίκτυο καλύπτει την μισή Αγγλία, θέλει να το αναβαθμίσει στα 50Mbps ενώ η ΒΤ θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια λίρες στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμη εργασίες.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.