Τα Micropayments θα πρωταγωνιστήσουν το 2009

To 2008 ήταν το έτος των Applications. Πολλές πλατφόρμες, όπως το iPhone, το Google Social και το Facebook έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες φιλόδοξους developers σε όλο τον κόσμο να βγάλουν κάποια χρήματα. Μερικές εταιρίες που στάθηκαν ιδιαίτερα τυχερές, έφθασαν να κάνουν τζίρο ακόμα και ενός εκατομμυρίου δολαρίων το μήνα, αποκλειστικά από micropayments. To 2009 οι τρεις μεγάλοι του χώρου (σ.σ Google, Facebook, Myspace) έχουν υποσχεθεί την ανάπτυξη απευθείας πληρωμών micropayments μέσα από τις ίδιες τις πλατφόρμες, προς εξυπηρέτηση όλων. Το θέμα είναι πιο θα καταφέρει να παρουσιάσει πρώτος το πληρέστερο προϊόν, το οποίο στην συνέχεια θα καταφέρει να αντιμετωπίσει και τον ανταγωνισμό με θετικά αποτελέσματα.

Και εάν για το iPhone τα πράγματα φένονται περισσότερο εύκολα κυρίως λόγο της μοναδικότητας που προσφέρει, Google, Myspace και Facebook ετοιμάζονται να ριχτούν σε μια μάχη μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Από την ελληνική startup σκηνή ξεχωρίζει το Pettycards.com, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα micropayments στην Ελλάδα, έχοντας ήδη κερδίσει τον διαγωνισμό ιδεών του Athens Startup Weekend που έγινε πριν μερικές εβδομάδες στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.