[Review] Sonic Unleashed

Sonic Unleashed
Image via Wikipedia

Τίτλος: Sonic Unleashed
Πλατφόρμα: Nintendo Wii
Developer: Sonic Team
Publisher: SEGA
Παίκτες: 1
Τύπος: Platform

"Πάμε ξανά, πάμε όπως παλιά..."

Μόνο με αυτό το σύνθημα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το review του συγκεκριμένου παιχνιδιού! Περισσότερα από τα τελευταία 10 χρόνια, διανύαμε την περίοδο των κακών τίτλων Sonic... Από τότε που έγινε το πέρασμα από τις 2 στις 3 διαστάσεις, ο τίτλος ευγενικά "βολόδερνε"!

Μία φορά και έναν καιρό, η Nintendo κυριαρχούσε, μιας και ο "μικρός θεούλης" που άκουγε στο όνομα Shigeru Miyamoto είχε φτιάξει την απόλυτη μασκότ, τον γνωστό σε όλους Super Mario! Η Sega, για να γλυτώσει την κατρακύλα στην αγορά των videogame consoles (κατρακύλα που τελικά συνέβη, αλλά πολλά χρόνια αργότερα και για άλλους λόγους), έπρεπε να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος του υδραυλικού που έμπαινε σε σωλήνες και χοροπηδούσε σε καβούκια... Και το όνομα αυτού: Sonic the Hedgehog! Ο μπλε σκατζόχοιρος που τρέχει ταχύτατα και μαζεύει δαχτυλίδια! Δισδιάστατο κι αυτό, platform και αυτό, αλλά πιο "δυτικού προσανατολισμού"...

Οι τίτλοι, κονταροχτυπιούνταν στο πέρασμα των χρόνων, μέχρι τη στιγμή που το πέρασμα στις 3 διαστάσεις ήταν επιτακτικό... Το Super Mario, έκανε την επανάστασή του με το εκπληκτικό Mario 64, ενώ το βαρύ πυροβολικό της Sega, δεν βρήκε ποτέ τον προσανατολισμό του... Πάντα πρόβλημα με την κάμερα, πάντα χωρίς ουσιαστική κατεύθυνση σαν τίτλος, πάντα χαοτικός και το κυριότερο: χωρίς να σου δίνει την αίσθηση της ταχύτητας, που ήταν ίδιον του παιχνιδιού...

Τα πράγματα, φαίνονταν να αλλάζουν ουσιαστικά με τον προκάτοχο του unleashed στο wii, του Sonic & the Secret Rings, όμως, ακόμη είχε περιθώρια βελτίωσης. Η developer του παιχνιδιού, η Sonic Team, φαίνεται πως άκουσε τις παρατηρήσεις και παροτρύνσεις του "ειδικού τύπου" αλλά και του κόσμου και δημιούργησε ένα διαμάντι!

Έχουμε ένα Sonic που αλλάζει μορφή τη νύχτα και αποκτά άλλες δυνάμεις, ενώ τη μέρα, είναι ο κλασικός γρήγορος Sonic που όλοι αγαπήσαμε! Το Sonic Unleashed, είναι ένας τίτλος που καθυστέρησε 15 χρόνια (θυμίζει πολύ την ευχάριστη 3d platform αίσθηση του Crash Bandicoot του PlayStation 1) αλλά, κάλιο αργά παρά ποτέ! Επιτέλους ένας τίτλος Sonic που δεν θα συγκινήσει απλά τους ρομαντικούς, αλλά θα κάνει τον σκατζόχοιρο αγαπητό και στις νεότερες γενιές!

Μοναδική μας συμβουλή, επειδή το Unleashed υπάρχει για πολλές πλατφόρμες, προτιμήστε την έκδοση του Wii, είναι φοβερή αίσθηση, λόγω τρόπου χειρισμού!

Αντικειμενικά κριτήρια:

Γραφικά: Το Wii, δεν χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και τον αριθμό των πολυγώνων που αναπαράγει, εξάλλου, ποτέ διεκδίκησε τον τίτλο της πιο δυνατής κονσόλας σε θέματα γραφικής απεικόνισης, όμως σε αυτόν τον τίτλο, τα γραφικά όχι απλά δεν θα σας απογοητεύσουν, αλλά θα σας αφήσουν την αίσθηση πως δεν χρειάζεται καλύτερη κάρτα γραφικών η κονσόλα!
(9/10)

Ήχος: Πολύ καλός, αναπόσπαστο κομμάτι του τίτλου, σε βοηθάει να νιώσεις την ένταση του παιχνιδιού!
(8/10)

Χειρισμός: Άψογος, προτιμήστε το παιχνίδι με το τηλεκοντρόλ και το nunchuck. Παρέχεται η δυνατότητα παιχνιδιού και με τα κλασσικά χειριστήρια.
(9/10)

Υποκειμενικά κριτήρια:

Ταύτιση με κεντρικό χαρακτήρα: Σχεδόν απόλυτη! Θα φτάσετε στο σημείο να χαμογελάτε ταυτόχρονα με τον ήρωα και να σκέφτεστε τις ίδιες "εξυπνάδες" στις απαντήσεις!
(9/10)

Replay Value: Καθώς παίζεται, ξεκλειδώνετε διάφορα πρόσθετα. Δε θα σας φτάσει μία φορά ολοκλήρωσης του παιχνιδιού, αφού θα θέλετε να παίξετε και να ξαναπαίξετε, μέχρι να ξεκλειδώσετε όλα τα πρόσθετα αλλά και τις ειδικές επιθέσεις!
(9/10)

Value for Money: Αν δεν αξίζει τα λεφτά του το παιχνίδι που "ξαναζωντανεύει" το Sonic, τότε ποιο τα αξίζει;;
(10/10)

Θα το έπαιρνα δώρο: Σε εμένα, σε εμένα, σε εμένα... Α! Και σε εμένα!

Συνολική εμπειρία βασισμένη στο gameplay
: Το παιχνίδι εμείς το αγαπήσαμε, σίγουρα θα κάνετε και εσείς το ίδιο!
(9/10)

Reblog this post [with Zemanta]
Σχολιάστε >
24 σχόλια
|
Κατηγορίες:

24 απαντήσεις στο “[Review] Sonic Unleashed”

  1. Ο/Η george λέει:

    kaigomai edw kai kamia bdomada me to sonic unleashed, eimai fun tou sonic apo ta 2d ths sega mexri kai to heroes, ennoeitai pws den koitaksa kai polu to kostos. sto pshto twra, exw kolhsei sto kineziko xwrio kai den kserw pws na anebw sto bouno na parw kati papoutsia pou mou deixnei(milaw gia to prwino epipedo). an exeis idea please tell me. thanks!

  2. Ο/Η bilis λέει:

    re giati den ginete na to egrapso gamoto!!!!!!vazo kai email kai kodiko alla tipota gamoto