Η τρομοκρατία διαφημίζεται μέσα από το... Google Ads!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Google χάνει τον έλεγχο στο Adwords, αλλά αυτή η φορά είναι σίγουρα η πλέον προκλητική. Στην σελίδα του IBN Live εντοπίστηκαν προκλητικές διαφημίσεις σε συνοδευτικά κείμενα για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βομβάη. Συγκεκριμένα, πάνω από το κείμενο της ιστοσελίδας εμφανιζόταν μια καταχώρηση του Google Ads η οποία διαφήμιζε ένα certificate για την τρομοκρατία. Δεν ξέρω αν πλέον πρέπει να βγάλεις πανεπιστήμιο ή να έχεις κάποιο χαρτί για να γίνεις τρομοκράτης αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια κρίνεται ως απαράδεκτη. Το βάρος της ευθύνης φυσικά είναι ολοκληρωτικά πάνω στο Google, το οποίο αν και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προκαλεί το κοινό αίσθημα, είναι προφανώς εκτεθειμένο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η τρομοκρατία διαφημίζεται μέσα από το... Google Ads!”

  1. Ο/Η Your Man λέει:

    Εμ...

    Η συγκεκριμένη διαφήμιση πηγαίνει εδώ:
    http://www.terrorismstudies.com/content/ts/index.html

    Δεν είναι διαφήμιση για τρομοκρατία αλλά για αντι-τρομοκρατία.

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @Your Man

    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Δεν είχα την δυνατότητα να ελέγξω τον προορισμό της διαφήμισης και με μια έρευνα δεν υπάρχει κάποια τέτοιο διευκρίνηση ούτε στις δικές μας πηγές. Πάντως, ακόμα και αν η συγκεκριμένη διαφήμιση οδηγεί στο St. Andrews πρέπει να αξιολογηθεί και ως προς το μνμ που περνάει σε ένα χρήστη ο οποίος απλά θα την συναντήσει σε κάποια σελίδα.

    Το κείμενο της διαφήμισης από μόνο του δεν διευκρινίζει, προφανώς για εμπορικούς λόγους, ούτε ότι πρόκειται για σπουδές σε πανεπιστημιακό ίδρυμα ούτε ότι ασχολείται με την αντί-τρομοκρατία. Δεν συμφωνείς λοιπόν πως, με βάση αποκλειστικά την διαφήμιση, το κείμενο είναι προκλητικό;