Θα προεγκαθιστά η Google τον Chrome σε νέα PC;

Ο ιστορικότερος ίσως αντίπαλος του Internet Explorer, ο Netscape, έχασε το μερίδιο αγοράς του στον πόλεμο των browser την δεκαετία του 90, επειδή η Microsoft προεγκαθιστούσε τον δικό της browser στους καινούριους υπολογιστές. Φαίνεται ότι παρόμοια στρατηγική πρόκειται να ακολουθήσει και η Google στον "πόλεμο" που ζόυμε τώρα, για τον browser Chrome, ώστε όχι μόνο να σταθεροποιηθεί η παρουσία του στην αγορά, άλλα και για να προωθήσει τις νέες online εφαρμογές της σε νέους χρήστες.

H Microsoft φαίνεται πως δεν θα κυκλοφορήσει τον Internet Explorer 8 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2009, και με το ποσοστό της στην αγορά των browser να έχει σταθερά... καθοδική πορεία, φαίνεται πως είναι ευκαιρία για τον Chrome να "χτυπήσει". Η παγίωση κάποιων συμφωνιών προεγκατάστασης, με κατασκευαστές υπολογιστών ίσως να είναι καλός τρόπος. Φυσικά δεν "παίζει" μόνη της, αφού θα πρέπει εκτός της Microsoft να αντιμετωπίσει και τις Mozilla και Apple, που επίσης διαθέτουν ένα σημαντικό ποσοστό παρουσίας στην αγορά.

Για την ιστορία να σας θυμίσουμε ότι η Netscape από τον περασμένο Μάρτιο σταμάτησε να παρέχει τεχνική υποστήριξη στους χρήστες και τους προτρέπει στην χρήση των εφαρμογών της Mozilla.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.