O Dr. Robert Kaplan για το Performance Management

Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε την Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής την επιχειρηματική εκδήλωση με θέμα «Performance Management: The Key to Successful Leadership», έχοντας ως κεντρικό ομιλητή έναν από τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς στο κόσμο και ειδικό σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, τον καθηγητή του Harvard Business School, Dr Robert Kaplan. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των βέλτιστων πρακτικών, οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχημένη επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων μιας εταιρίας ή ενός οργανισμού.

Ο Dr. Kaplan, ο οποίος ειδικεύεται στο performance management, αποτελεί έναν από τους ιθύνοντες για την ανάπτυξη της δημοφιλούς θεωρίας «Balanced Scorecard». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Dr. Kaplan παρουσίασε διεξοδικά τους τρόπους εκείνους που μπορούν να εγγυηθούν την αποδοτικότερη λειτουργία επιχειρήσεων και οργανισμών, εξασφαλίζοντας τους επιδιωκόμενους στρατηγικούς στόχους. Ο καθηγητής του Harvard έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεθοδολογία που προσδιορίζεται από τη θεωρία «Balanced Scorecard» και ανέδειξε πώς μέσω των πρακτικών performance management, μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα στελέχη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, συντελώντας στην αποδοτικότερη επιχειρησιακή λειτουργία και μεταμορφώνοντας ουσιαστικά τις διαδικασίες μιας επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ο Dr. Kaplan σημείωσε «Σύμφωνα με μελέτη του Harvard Business Review, οι επιχειρήσεις κατά μέσο όρο επιτυγχάνουν μόνο το 60% των στρατηγικών τους στόχων. Περισσότερο από το 75% των υψηλόβαθμων στελεχών, σε σχετική έρευνα, δήλωσαν πως στην πραγματικότητα, επιτυγχάνεται λιγότερο από το 50%. Η μεθοδολογία που υποδεικνύεται από το Balanced Scorecard, ουσιαστικά, γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ επιδιωκόμενων και πραγματικών αποτελεσμάτων. Μέσω του Balanced Scorecard οι στρατηγικοί στόχοι συνδέονται με συγκεκριμένες δράσεις, μέτρα, και πρωτοβουλίες, επιτρέποντας την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου, αναλυτικού και περιεκτικού σχεδίου δράσης».

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.