25 ετών τα Windows

Πολλοί τα έχουν μισήσει, άλλα οι περισσότεροι από αυτούς τα χρησιμοποιούν εντατικά ή τα έχουν χρησιμοποιήσει έστω μία φορά. Ο λόγος για το δημοφιλέστερο ίσως λειτουργικό σύστημα, τα Windows, που κλείνουν 25 χρόνια στην αγορά. Πραγματικά λίγοι είναι εκείνοι, που μπορούν να θυμούνται τον πρώτο καιρό της ύπαρξής τους, όταν το λειτουργικό της Microsoft ήταν παντελώς άγνωστο, τότε που βγήκε η έκδοση 1.0 το 1983.

Η "ζωή" των Windows 1.0 ήταν μικρή και η χρηστική τους αξία σχεδόν μηδενική, δεν παύουν όμως να είναι το πρώτο "παιδί" μιας σειράς λογισμικού, που έχει γράψει την δική της ιστορία στον χώρο της Πληροφορικής. Στην αρχή της μάλιστα ο Bill Gates δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι σε έναν χρόνο (ως το 1984) το 90% των υπολογιστών θα έτρεχε Windows! Φυσικά δεν ανταποκρίθηκε στο deadline, άλλα στο αποτέλεσμα της στρατηγικής του έπεσε μέσα.

Καθυστερήσεις στην προώθηση του λειτουργικού κράτησαν δύο χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωση, άλλα τα Windows πήραν τελικά το πρώτο του μερίδιο στην αγορά, από front-end λειτουργικό έγιναν full operating system, για να γίνουν τελικά το δημοφιλέστερο λειτουργικό στον κόσμο.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.