H ERT World είναι μόνο για την... Ελλάδα

Το είδαμε και αυτό. Μέχρι σήμερα οι Έλληνες του εξωτερικού είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε επιλεκτικά ορισμένα προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης από το ERT World, online από την σελίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Χρησιμοποιώ εσκεμμένα αόριστο καθώς η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν υπάρχει πλέον. Με μια λιτή ανακοίνωση στην σελίδα που άλλοτε φιλοξενούσε το δορυφορικό πρόγραμμα της ERT World το Μετσόβιο μας ενημερώνει πως με απόφαση της ΕΡΤ Α.Ε. η μετάδοση περιορίζεται μόνο εντός του ελληνικού ακαδημαϊκού δικτύου. Με απλά λόγια, η ERT World η οποία στο προφίλ της εταιρίας χαρακτηρίζεται ως ο οπτικοακουστικός σύνδεσμος με τους Έλληνες του εξωτερικού είναι πλέον διαθέσιμη μέσω διαδικτύου μόνο για τους κατοίκους στην Ελλάδα. Θα είχε τουλάχιστον ενδιαφέρον να μάθουμε σε ποια βάση στηρίχτηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Η σχετική ανακοίνωση στην σελίδα του Μετσόβιου:
Η μετάδοση του δορυφορικού τηλεοπτικού προγράμματος της ERT World από το Κέντρο Δικτύων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ, περιορίζεται πλέον εντός του ελληνικού ακαδημαϊκού δικτύου. Ευχαριστούμε τους χρήστες της υπηρεσίας μας για την προτίμησή τους για περισσότερο από δέκα χρόνια, καθώς και την ΕΡΤ ΑΕ για τη συνεργασία της.

[Thanks Spyros M.]

Σχολιάστε >
65 σχόλια
|
Κατηγορίες:

65 απαντήσεις στο “H ERT World είναι μόνο για την... Ελλάδα”

  1. Φαίνεται η πρόταση από την οποία έφαγαν τα χρήματα από τα Ευρωπαικά ταμεία, θα ίσχυε για 10 χρόνια, οπότε σου λέει τώρα που περάσανε, άντε γειά.. :)

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @Δημήτρης Σισκόπουλος

    Ίσως δεν έχεις άδικο... αλλά και πάλι δεν βρίσκω καμία (λογική) βάση στην απόφαση.

  3. Ο/Η Kassianos λέει:

    Υπήρχαν προβλήματα εδώ και καιρό. Η πιθανότητα να παρακολουθείς τηλεόραση από τον υπολογιστή κάποτε άνηκε στη σφαίρα της φαντασίας. Σήμερα είναι και εφικτό και επιθυμητό. Το Πανεπιστήμιο όμως δεν έχει ούτε τους πόρους, ούτε τη χρηματοδότηση για να κρατήσει σε επαγγελματική βάση μια τέτοια υπηρεσία. Τουλάχιστον αυτό ξέραμε μέχρι τώρα, πως είναι δηλαδή θέμα χρηματοδότησης και bandwidth.
    Αν η διακοπή, όπως γράφει και στη σελίδα του Πανεπιστημίου, ήταν απόφαση της ΕΡΤ ΑΕ, τότε αλλάζουν πολλά. Ίσως η ΕΡΤ ΑΕ να ζημιώνει από τη μετάδοση των προγραμμάτων της στο εξωτερικό μέσω διαδικτύου, και να διέκοψε την υπηρεσία επειδή της το ζήτησε κάποιος μεταπωλητής της π.χ. στις ΗΠΑ ή την Αυστραλία. Ίσως να σκοπεύει να τα πουλήσει η ίδια μέσα από το καινούριο της ιστότοπο. Ανώνυμη Εταιρεία είναι, τα συμφέροντά της κοιτάζει ;)

  4. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @Kassianos

    Δεν αντιλέγω ότι είναι A.E. Ωστόσο η διακοπή της προβολής του προγράμματος δωρεάν μέσω διαδικτύου δημιουργεί αρκετά προβλήματα σε όσους θέλουν να παρακολουθούν για παράδειγμα μερικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό. Πέραν τούτου, η ERT World έδειχνε και επιλεκτικά εκπομπές από την ΕΡΤ και την ΝΕΤ με ένα κάποιο ενδιαφέρον περιεχόμενο.

  5. Ο/Η Kassianos λέει:

    Παρακολουθούσα επί πολλά χρόνια το πρόγραμμα της ERT SAT και ξέρω για τη συρραφή προγράμματος που έκανε ;)
    Όπως και νά 'χει, είναι λυπηρό που διεκόπη η υπηρεσία.