Το Xbox πουλάει περισσότερο

Μπορεί η Nintendo να έχει πουλήσει περισσότερες κονσόλες, από κάθε άλλη εταιρεία, ωστόσο φαίνεται πως το Xbox 360 είναι πρώτο όσον αφορά μιαν άλλη οπτική, που ενδιαφέρει περισσότερο τις εταιρείες παιχνιδιών, και δεν είναι άλλη από το attach rate, τις πωλήσεις παιχνιδιών ανά κονσόλα δηλαδή. Όλα αυτά σύμφωνα με το Gamasutra, που έχει δημοσιεύσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με πωλήσεις, τα οποία δείχνουν ότι η κονσόλα της Microsoft θα τα πάει πολύ καλά εν όψει των διακοπών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Xbox αντιστοιχούν 8.1 παιχνίδια ανά κονσόλα, το οποίο όμως οφείλεται εκτός των άλλων και στο ότι κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα από τους βασικότερους αντιπάλους του (βλ. PS3, Nintendo Wii κλπ). Όμως δεν τα πάει κι άσχημα στο διάστημα που κυκλοφορούσαν και οι τρεις κονσόλες, οπότε και συγκεντρώνει 6.5 παιχνίδια, έναντι 5.3 και 5.5 για το PS3 και το Wii αντίστοιχα. 

Φυσικά αυτά τα στοιχεία από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι μια κονσόλα της οποίας οι κατασκευαστές επικεντρώνονται στην ανάπτυξη μεγάλου αριθμού τίτλων και λιγότερων τμημάτων hardware, συγκεντρώνει μεγάλο attach rate, ενώ μια εταιρεία που κάνει το αντίθετο, βλέπει την κονσόλα της να βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα attach rate.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.