[Review] Naruto Ultimate Ninja 3

Ένας τύπος με έντομα στην στολή του. Ένας άλλος που ελέγχει τις σκιές. Ο τρίτος κουβαλά ένα βάζο με άμμο. Και όλοι αυτοί μαζί με άλλους πολλούς σκαρφαλώνουν στους τοίχους σαν τις κατσαρίδες. Η Atari παρουσιάζει την δεύτερη συνέχεια ενός ακόμα γνωστού τίτλου, το Naruto Ultimate Ninja 3, που χτυπάει το ps2 ύπουλα, κρυμμένο μέσα στις σκιές, όπως μόνο ένας ninja ξέρει. Μια αρκετά επιτυχημένη σειρά, που με κάθε νέο παιχνίδι συνεχίζει να εξελίσσεται.Το Naruto Ultimate Ninja 3 είναι ένα fighting game βασισμένο στην διάσημη σειρά manga Naruto. Εξιστορεί τη ζωή του Uzumaki Naruto, ενός αγοριού που ζει σε ένα κρυφό χωριό αποτελούμενο από Ninja, θέλει κάποια μέρα να γίνει Hokage, στο σώμα του είναι φυλακισμένος ένας πολύ cool και μοχθηρός δαίμονας που πριν από χρόνια επιτέθηκε στο χωριό, και των φίλων και των αντιπάλων του στον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης σε ένα πολύ σκληρό επάγγελμα.

Το παιχνίδι διαθέτει αρκετά modes. Τα βασικά είναι 3. Το Ultimate contest είναι το rpg στοιχείο του τίτλου. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα από τα υπόλοιπα. Έχει κάποιες περιοχές για εξερεύνηση και αρκετά quests για να ολοκληρώσετε καθώς και ευκαιρίες να αναπτύξετε τον χαρακτήρα σας μαζεύοντας καινούρια jutsu και ultimate jutsu, ξοδεύοντας τα χρήματα που θα παίρνετε προς αυτό τον σκοπό ή μαθαίνοντας τα από συγκεκριμένους «δάσκαλους». Όπως όλα τα RPG, ο Naruto παίρνει experience points με κάθε αποστολή που ολοκληρώνει και ανεβαίνει επίπεδα (κυρίως αλλάζουν οι ικανότητες, ταχύτητα κτλ). Μαζί με τον Naruto βελτιώνονται και τα άλλα μέλη της ομάδας όπως ο Sasuke και η Sakura, καθώς και οι υπόλοιποι χαρακτήρες που έχετε ξεκλειδώσει. Θα αγωνιστείτε με άλλους ninja είτε για να προχωρήσει η ιστορία είτε σε τυχαίες μάχες όπου εσείς θα έχετε προκαλέσει τον αντίπαλο.

Στο vs mode παίζετε ένα κλασσικό 1vs 1 fighting. Οι πίστες είναι δυσδιάστατες με κάποιο βάθος (ψευτοτρισδιάστατες). Μπορείτε να διαλέξετε τα jutsu που θα χρησιμοποιήσετε (ισχυρότερες επιθέσεις) καθώς και την ultimate move, η οποία θα αλλάξει και τα χαρακτηριστικά σας (attack, defense, speed, chakra κτλ). Τα ίδια κουμπιά πραγματοποιούν τις ίδιες βασικές επιθέσεις. Διαφέρουν μεταξύ τους φυσικά ανάλογα με τον χαρακτήρα που διαλέγετε. Το ίδιο περίπου συμβαίνει με τα jutsus και τις ultimate moves. Πολλές φορές όταν το chakra σας είναι γεμάτο, θα παρουσιάζεται ένδειξη με το τι θα πατήσετε για να πραγματοποιήσετε μια από τις ισχυρές επιθέσεις. Με την χρήση jutsu και ultimate move καταναλώνεται chakra. Αναπληρώνεται καταναλώνοντας συγκεκριμένα αντικείμενα. Κάποια από αυτά τα αντικείμενα προστίθενται στο οπλοστάσιό σας (πχ. kunai) για να τα χρησιμοποιήσετε εναντίον του αντίπαλού σας. Μόλις ξεκινήσει η μάχη ξεκινάτε και εσείς την αέναη αναζήτηση του στόχου, τρέχοντας δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να πατήσετε το κουμπί την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσετε τον εξίσου τρελαμένο από το τρέξιμο αντίπαλό σας.

Το Hero' s story ξεκινά με τον Naruto να έχει μόλις αποφοιτήσει από την ακαδημία και ακολουθεί όσο πιο πιστά γίνεται την υπόθεση. Χωρίζεται σε story arcs όπως την ομώνυμη σειρά anime. Κάθε story arc αποτελείται από μια σειρά από μάχες 1 vs 1 και πολλά cutscenes που παρουσιάζουν την εξέλιξη της ιστορίας. Ως συνήθως ελέγχετε τον Naruto, αλλά αρκετές φορές θα σας ζητηθεί να χειριστείτε κάποιον άλλο (ανάλογα με την εξέλιξη της πλοκής).

Σε κάθε από αυτά τα Modes μπορείτε να ξεκλειδώσετε νέους χαρακτήρες. Με κάθε μάχη που κερδίζετε αξιολογείται η απόδοση σας και παίρνετε το αντίστοιχο χρηματικό έπαθλο. Άλλα στοιχεία που προσφέρει ο τίτλος είναι κάποια mini games, μικρότερης σημασίας, τα οποία μπορείτε να βρείτε και στο Ultimate contest. Διαγωνιστείτε απέναντι σε άλλους Ninja στην σκοποβολή με shuriken, ή σκαρφαλώστε σε ένα δέντρο πιο γρήγορα από τον αντίπαλο σας. Στην τοπική αγορά Tanzaku θα αγοράσετε ορισμένα αντικείμενα που δεν επηρεάζουν το υπόλοιπο παιχνίδι και μπορείτε να τα δείτε στο Naruto' s house. Μπορείτε να αγοράσετε videos με τους χαρακτήρες να εκτελούν τα jutsus τους. Τα άλλα είναι συλλογές από την μουσική και τις κραυγές των πολεμιστών από την μάχη και τα διάφορα άλλα modes. Ενδιαφέρον έχουν τα Ninja info cards τα οποία παρουσιάζουν μοναδικό artwork. Και για τους μεγάλους συλλέκτες κυκλοφορούν και μοναδικά αγαλματάκια των ηρώων σας.

Τα γραφικά είναι καρτουνιστικά και πιο κοντά στην τεχνοτροπία του manga στο οποίο βασίζεται. Η προσπάθεια να αποδοθεί όσο πιο πιστά γίνεται η ατμόσφαιρα, το περιβάλλον και οι χαρακτήρες έχει πετύχει. Οι χαρακτήρες έχουν ζωή και προσωπικότητα. Οι πίστες (το fighting τμήμα του τίτλου) είναι παρμένες από τοποθεσίες που οι αναγνώστες μπορεί να αναγνωρίσουν. Αν και δυσδιάστατες, χωρίζονται σε επίπεδα. Έτσι, αν βρίσκεστε στο ύπαιθρο, μπορείτε να τσαλαβουτήσετε στο ρυάκι (μην μείνετε πολύ στο νερό θα πνιγείτε) και να βγείτε να στεγνώσετε στο λιβάδι. Πιο πλούσιοι σε αντικείμενα και λεπτομέρειες είναι φυσικά οι χώροι του rpg mode του τίτλου. Απλοί και λιτοί στο σχεδιασμό αλλά με πληρότητα.
Μια μικρή απογοήτευση για τους οπαδούς της σειράς έρχεται από την έλλειψη των original φωνών των χαρακτήρων. Δυστυχώς θα αναγκαστείτε να τους ακούτε στα αγγλικά

Βαθμολογία: 8/10

Αway.gr says: Αν και όχι το καλύτερο fighting από άποψη πολυπλοκότητας κινήσεων, συνδυασμών και ταχύτητας, προσφέρει κάποιες ευχάριστες ώρες παιχνιδιού. Συνιστάται κυρίως σε οπαδούς του anime καθώς και σε όσους δεν θέλουν να χαλάνε τα δάχτυλα και την υπομονή τους προσπαθώντας απλά να εκτελέσουν ένα combo ή να νικήσουν έναν παντοδύναμο αντίπαλο.

Είδος παιχνιδιού: Fighting
Διαθέσιμο: Playstation 2
Εκδότης: Namco Bandai
Ανάπτυξη: CyberConnect2
Διάθεση: Atari Hellas

Youtube:

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.