Blogchannel.gr - H τηλεόραση, online

Πριν λίγους μήνες, άνοιξε σε Open Beta το διαδικτυακό κανάλι BlogChannel.gr. Το www.away.gr, επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες του καναλιού και έμαθε πολλά! Ας δούμε παρέα λοιπόν, κάποιες παραπάνω πληροφορίες που "ψαρέψαμε"...

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά! Το BlogChannel, είναι το πρώτο ελληνικό online media center, ένας ιστότοπος που φιλοξενεί ελληνικές παραγωγές εικόνας (vidcasts) και ήχου (podcasts). Σε αυτό, κάποια από τα γνωστότερα sites παραγωγής εκπομπών, ανεβάζουν τις εκπομπές τους, υποκαθιστώντας τις ξένες παρόμοιες online εφαρμογές. Επιπλέον, το πρόγραμμα του καναλιού εμπλουτίζεται με εσωτερικές παραγωγές του BlogChannel, με κυριότερες την κάλυψη εκδηλώσεων και συνεδρίων είτε ζωντανά, είτε μαγνητοσκοπημένα.

Όπως μας ενημέρωσαν μάλιστα τα παιδιά του καναλιού, όλες οι υπηρεσίες τους παρέχονται χωρίς κόστος. Ούτε οι παραγωγοί πληρώνουν για το υλικό που ανεβάζουν, αλλά ούτε κι εμείς, οι χρήστες που παρακολουθούμε. Ελπίζουμε να παραμείνει έτσι!

Ρωτήσαμε τον Γιώργο, -έναν από τους ιδρυτές-, πως τους ήρθε η ιδέα για δημιουργία καναλιού στο ίντερνετ, δείτε τι μας απάντησε: "Το πότε θα σου έρθει η ιδέα για να δημιουργήσεις κάτι, είτε online είτε offline, είναι κάτι που δε μπορείς να το ξέρεις! Το BlogChannel, είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μία φορά επέστρεφα με το μετρό και στη διαδρομή, αναρωτήθηκα αν θα μπορούσαν τα "νέα μέσα" να υποκαταστήσουν τα πιο "παραδοσιακά", δηλαδή, αν θα μπορούσε η προβολή ενός vidcast ή το άκουσμα ενός podcast από το κινητό ενός ανθρώπου που χρησιμοποιεί το μετρό, να αντικαταστήσει την ανάγνωση μίας εφημερίδας! Μοιράστηκα τον προβληματισμό μου με το Νικόλα (Μπαρδάκη) και το Μανώλη (Ξανθογεώργη) και αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε στην πράξη. Μετά από αρκετούς μήνες σχεδιασμών, ανάπτυξης, αλλαγών, προσθηκών, ανεβάσαμε το site σε open beta και νομίζω το αποτέλεσμα άξιζε την υπομονή!"

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε πότε πιστεύει πως θα λήξει η δοκιμαστική φάση του BlogChannel: "Θέλουμε να μην είμαστε σε Beta τη νέα χρονιά. Θα μου πεις, "τι είναι το Beta; Το βγάζεις από τον τίτλο και είσαι ok."' Αλλά δεν είναι έτσι. Ξέρεις πολύ καλά πως πρέπει να είσαι υπεύθυνος, σοβαρός και να σέβεσαι τον χρήστη, για να σε σέβεται και αυτός. Και εμείς θέλουμε αυτό που προσφέρουμε, σαν δημιουργοί, να είναι κάτι άρτιο... Πιστεύω πως είναι πιο επαγγελματικό να μένεις λίγο παραπάνω καιρό σε δοκιμαστική φάση και μέσα από το feedback του κόσμου να επεμβαίνεις για να βελτιώσεις το προϊόν σου, παρά να προσφέρεις κάτι "ημιτελές". Μόλις το κανάλι κρίνουμε πως είναι σε μία "τελική μορφή", το "beta" θα φύγει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα σταματήσει η ανάπτυξη νέων features αλλά και οι μικροεπεμβάσεις στις υπάρχουσες προσφερόμενες λειτουργίες."

Σχετικά με την πολυσυζητημένη "δημοσιογραφία των πολιτών", μας είπε: "Είναι χώρος που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, και αυτό φάνηκε από την αρχή. Ένα από τα πρώτα άρθρα στο blog που είχαμε στήσει όταν ακόμη δεν είχε ανοίξει το κανάλι, ήταν για να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στο συγκεκριμένο concept. Αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει ένα βιντεάκι που τράβηξε μόνος του και θέλει να μοιραστεί μαζί μας. Εμείς από την πλευρά μας, σα BlogChannel, έχουμε σκεφτεί κάποιους τρόπους αξιοποίησης της "δημοσιογραφίας των πολιτών", αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στο ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ενσωμάτωσής της στο κανάλι."

Εμείς, σαν www.away.gr, στηρίζουμε την προσπάθεια των παιδιών, για αρκετούς λόγους, κυρίως επειδή ήταν κάτι που έλειπε από την ελληνική διαδικτυακή πραγματικότητα, αλλά και γιατί είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να γίνονται τέτοιες προσπάθειες από νέα άτομα. Καλή επιτυχία παιδιά!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.