H Google "νομιμοποιεί" το book-scanning

Η Google συμφώνησε να πληρώσει 250 εκατομμύρια δολάρια σε εκδότες και συγγραφείς, ώστε να αποκτήσει πνευματικά δικαιώματα για τα βιβλία και να υλοποιήσει το σχέδιο του book-scanning. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για ένα ιστορικό σχέδιο, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να αναζητούν, να διαβάζουν και να αγοράζουν εκατομμύρια βιβλίων μέσω ίντερνετ.

Οι όροι της συμφωνίας, που πρόκειται να οριστικοποιηθούν σύντομα, η Google θα μπορεί να σκανάρει τα βιβλία και να δημοσιεύει το 20% του περιεχομένου τους, το οποίο θα μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες. Επίσης θα τους δίνεται η δυνατότητα να αγοράζουν τα έργα και να μπορούν να τα εκτυπώσουν για μελλοντική χρήση.

Επίσης κάποιες βιβλιοθήκες (πιθανότατα στις ΗΠΑ) θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα βιβλία και η Google θα φροντίσει ώστε οι συγγραφείς και οι εκδότες να αποζημιώνονται για την πρόσβαση αυτή και την χρήση των έργων τους. Φυσικά και οι δύο πλευρές είναι κερδισμένες. Οι μεν δημιουργοί αποζημιώνονται από το πρόγραμμα και η δε Google θα έχει προφανώς ποσοστά από τις online πωλήσεις και τις διαφημίσεις.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.