Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία, αλλά έχει Twitter(;)

Σύμφωνα με μια έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής είναι πιθανό τρομοκρατικές οργανώσεις να οργανώνουν τις μελλοντικές επιθέσεις τους από το Twitter. Η έκθεση περιλαμβάνει μια λίστα με σελίδες και υπηρεσίες οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκρατικές οργανώσεις με σκοπό την επικοινωνία των μελών τους και την οργάνωση επιθέσεων και αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το Twitter είναι ένα site υψηλού κινδύνου εξαιτίας της φύσης της υπηρεσίας.Η δυνατότητα του Micro blogging μέσα σε μόλις 140 χαρακτήρες σε συνδυασμό με την χρήση Google Maps μπορούν να δώσουν σημαντικά πλεονεκτήματα τους επίδοξους τρομοκράτες επισημαίνει η μελέτη. Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά το πώς τον περασμένο Ιούλιο ο σεισμός που έγινε στο Los Angeles έγινε γνωστός πρώτα μέσα από το Twitter και μετά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα η πληροφορία έχει διασταυρωθεί και μέσω μερικών forums της al-Qaeda στα οποία αναφέρονται σελίδες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη της για τον σκοπό μιας «αποστολής». Όπως είναι φυσικό το επίσημο Twitter δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο θέμα.

[via] - Image via

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία, αλλά έχει Twitter(;)”

  1. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Ok, αυτό ήταν ένα “new” που πραγματικά μου έκανε εντύπωση…βέβαια αμα το σκεφτεί κανείς δεν έχουν και άδικο :p.

    Haha, σκεφτείτε να ματαιωθεί μία τρομοκρατική επίθεση λόγω crasharismatos του server στον οποίο γίνεται host το Twitter

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @Anargyros Chaliotis
    Η τελευταία πρόταση είναι πέρα για πέρα real. To Twitter τις μισές μέρες είναι off. Θα τους δημιουργήσει σίγουρα πολλά προβλήματα αυτό!