Το WordPress αποκτά την Ιρλανδική εταιρεία PollDaddy

Η Automattic, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το γνωστό cms WordPress, αγόρασε την Ιρλανδική εταιρεία PollDaddy για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Η κίνηση που έκανε η Automattic επιτρέπει πλέον στο cms της να χρησιμοποιεί την Ιρλανδική "τεχνολογία" ψηφοφορίας. Η κίνηση αυτή φαίνεται να δικαιολογείται από την "αγάπη" που δείχνουν να έχουν οι bloggers και όχι μόνο στα polls. Πιο συγκεκριμένα το polldaddy χρησιμοποιείται από μεγάλα sites όπως είναι το TechCrunch, το PCWORLD, το WIRED κ.α.
Φαίνεται ότι η Automattic έχει αρχίζει να επενδύει στα Plugins αν αναλογιστούμε τις κινήσεις που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο. Πρόσφατα αγόρασε το Intense Debate, ένα plugin της TechStars, όπου επιτρέπει την δημιουργία μίας προηγμένης πλατφόρμας για τον σχολιασμό των άρθρων . Αν πάμε ακόμη λίγο πιο πίσω στο χρόνο θα δούμε ότι απέκτησε και το Buddy Press, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου μέσα από το WordPress και ακόμη πιο πρίν είχε αποκτήσει το Gravatar, μία υπηρεσία που σου δίνει τη δυνατότητα στο avatar image σου να σε ακολουθεί σε όποιο blog επισκέπτεσαι.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η PollDaddy δε θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με την Intense Debate, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε άλλα cms πέρα από το WordPress. Ωστόσο πολύ πιθανό είναι να δούμε ότι και οι δύο εταιρείες θα εντείνουν στην προσπάθεια βελτίωσης του WordPress.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.