Η Microsoft Κοντά Στο Να Αγοράσει Την Εταιρεία Πίσω Από Το Minecraft

minecraft

Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα μπορεί να έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην Mojang, την εταιρεία που αναπτύσσει το Minecraft. Σύμφωνα με την Wall Street Journal η Microsoft είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Mojang προκειμένου να την εξαγοράσει για ένα ποσό κοντά στα $2 δις. Προς το παρόν καμία από τις δύο εταιρείες δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Για την Microsoft υπάρχει κίνητρο για να προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία. Οι πιο πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν πως στο Xbox το Minecraft έχει πουλήσει μόλις 2,5 εκατομμύρια τίτλους λιγότερους από το άκρως επιτυχημένο Halo 3, το οποίο κυκλοφόρησε τρία χρόνια προτού το Minecraft καταφθάσει στην παιχνιδομηχανή της Microsoft. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, θεωρητικά η Microsoft έχει να κερδίσει πολλά.

Το Minecraft κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008. Μέχρι και σήμερα έχει πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια τίτλους σε ένα πλήθος από πλατφόρμες, από τα PC και τα Mac μέχρι το PlayStation 4 και το Raspberry Pi. Επικεφαλής και ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Markus Persson, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο Notch. Το Bloomberg αναφέρει πως σε περίπτωση συμφωνίας, ο Notch αναμένεται να αποχωρήσει από την εταιρεία.

[via]

Σχολιάστε >
23 σχόλια
|
Κατηγορίες:

23 απαντήσεις στο “Η Microsoft Κοντά Στο Να Αγοράσει Την Εταιρεία Πίσω Από Το Minecraft”

  1. […] δις. Με αυτό τον τρόπο επισημοποιούνται όλες οι φήμες που ήθελαν τις δύο εταιρείες να βρίσκονται σε προχωρημένες […]