Η Google Και Η Novartis Φέρνουν Τους Έξυπνους Φακούς Επαφής

smart-contact-lenses

Με το Google Wear και το Google Glass η Google έχει ήδη επενδύσει πολλά στον κόσμο των wearables. Επόμενος σταθμός της θα είναι όπως φαίνεται οι έξυπνοι φακοί επαφής, ένα από τα projects πάνω στα οποία εργάζεται εδώ και καιρό το μυστικό εργαστήριο της εταιρείας, το Google X.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το Google X ήρθε σε συμφωνία με την Alcon, μία από τις θυγατρικές της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, προκειμένου να αναπτύξουν και να φέρουν στην αγορά από κοινού το συγκεκριμένο προϊόν.

Οι έξυπνοι φακοί επαφής θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αφού θα παρέχουν μετρήσεις με τα επίπεδα του σακχάρου στα δάκρυα. Η Google και η Alcon ελπίζουν όμως πως οι έξυπνοι φακοί επαφής θα μπορούν να χρησιμοποιούν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε ανθρώπους που έχουν πρεσβυωπία.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google, δήλωσε πως το όνειρο τους είναι να χρησιμοποιήσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να βοηθήσουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους. Κρίνοντας από τα τελευταία στατιστικά του Π.Ο.Υ. για τον διαβήτη, οι έξυπνοι φακοί επαφής σίγουρα θα βοηθήσουν πολλούς.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Google Και Η Novartis Φέρνουν Τους Έξυπνους Φακούς Επαφής”

  1. […] Διάβασε ακόμα: Η Google και η Novartis φέρνουν τους έξυπνους φακούς επαφής  […]