Οι Ομιλητές Του TEDx Thessaloniki 2014

10313346_10152345963926117_8235643394412255132_n

Κάτι λιγότερο από δύο 24ωρα απομένουν μέχρι την έναρξη του TEDxThessaloniki 2014. Όπως διαβάζουμε, οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και το Βασιλικό Θέατρο έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται στο σπίτι που θα φιλοξενήσει την φετινή διοργάνωση.

Πριν από λίγες μέρες οι διοργανωτές ανακοίνωσαν και τον τελευταίο ομιλητή, τον ζωντανό θρύλο των αμερικανικών media, George Lois. Σήμερα ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε πιο αναλυτικά όλους όσους θα ανέβουν αυτό το Σάββατο πάνω στη σκηνή.

christos-chomenidis

Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας

Ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες πεζογράφους της γενιάς του, ο Χρήστος Χωμενίδης είχε την τύχη από νωρίς στη ζωή του να αφοσιωθεί στη συγγραφή ιστοριών που όλοι αγαπάμε. Γράφει ιστορίες για το χθές και το σήμερα με ανατρεπτικό χιούμορ, αμφισβήτηση και ειρωνεία.

Κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος οι θεατές θα μπορέσουν να συναντηθούν με τον Χρήστο Χωμενίδη και να συζητήσουν μαζί του. Θα βρίσκεται στο TEDxSter BookStop για την υπογραφή βιβλίων. Ακόμα, στο 1ο διάλειμμα ο Χρήστος Χωμενίδης και ο Χρήστος Γιάννου, ένας ακόμα ομιλητής που θα δούμε παρακάτω, συμμετέχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό πάνω στην ιδέα του Albert Schweitzer “The first step in the evolution of ethics is a sense of solidarity with other human beings”.

dianna-cohen

Dianna Cohen, οικολόγος - ακτιβίστρια

Η Dianna Cohen μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος με “σύμμαχο” το υλικό που θα περίμενες να είναι ο Νο 1 εχθρός της, το πλαστικό! Μέσω του Plastic Pollution Coalition αναδεικνύει τις τελευταίες μέρες, ορμώμενη από την τραγική επικαιρότητα του αγνοούμενου Boeing στον Ινδικό Ωκεανό, το πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών “τώρα που ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα στην ανοιχτή θάλασσα”.

Κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος και μαζί με τον Satyabrata Dam, τον αμέσως επόμενο ομιλητή, η Dianna Cohen θα συμμετέχει σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό πάνω στην ιδέα του Nelson Mandela “After climbing a great hill, one only finds that there are many more hills to climb”.

satyabrata-dam

Satyabrata Dam, οικολόγος - ακτιβιστής

O μόνος άνθρωπος που έχει ηγηθεί αποστολών στο Έβερεστ, το Βόρειο και Νότιο Πόλο, ο Satyabrata Dam έχει κατακτήσει πάνω από 350 κορυφές των μεγαλύτερων οροσειρών στην Γη. Στο TEDxThessaloniki 2014 ο Satyabrata Dam θα μας μυήσει στα μυστικά των πιο ψηλών κορυφών του πλανήτη μας.

carlos-eduardo-espinal

Carlos Eduardo Espinal, επενδυτής εταιριών startup

Σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα του περιοδικού Wired, ο Carlos Eduardo Espinal βρίσκεται ανάμεσα στις 100 προσωπικοτήτες που διαμορφώνουν τον κόσμο γύρω μας. Πάνω από τη σκηνή του Βασιλικού, θα μας εξηγήσει γιατί πιστεύει πως η παγκόσμια άνοδος της επιχειρηματικότητας είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει συμβεί στην ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια.

chris-giannou

Χρήστος Γιάννου, χειρουργός εμπόλεμων ζωνών

Ο Χρήστος Γιάννου είναι ο χειρουργός που έχει πολεμήσει τον θάνατο σε μερικές από τις πιο επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη. Στα χέρια του έχει κυριολεκτικά κριθεί η ζωή χιλιάδων ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή νόσησαν θανάσιμα σε εμπόλεμες ζώνες ανά τον κόσμο.

christian-heilmann

Christian Heilmann, ειδικός σε θέματα διαδικτύου

Web developer, συγγραφέας και ομιλητής, ο Christian Heilmann έχει θέσει ως στόχο του να κάνει το διαδίκτυο πιο ανοιχτό και ελεύθερο από ποτέ. Έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στη διάδοση και βελτίωση του διαδικτύου. Ξεκίνησε μάλιστα την πορεία αυτή βάζοντας τέλος σε όλη την προηγούμενη ζωή του.

Στο 1ο διάλειμμα ο Christian Heilmann και η Stephanie Hospital, η αμέσως επόμενη ομιλήτρια, συζητούν μαζί με το κοινό πάνω στην ιδέα του Aaron Swartz “Ιnformation is Power. But like all power there are those who want to keep it for themselves”.

stephanie-hospital

Stephanie Hospital, διαχειρίστρια κεφαλαίων

Η ηγέτιδα του γαλλόφωνου διαδικτύου Stephanie Hospital είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στο χώρο του internet, των εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και της βιομηχανίας των Μέσων. Με μια επαγγελματική πορεία γεμάτη προκλήσεις που πάντα την οδηγούσαν στην κορυφή, η Stephanie Hospital έρχεται να μοιραστεί τα μυστικά της επιτυχίας της. Πώς χτίζεις μια επιτυχημένη διαδρομή μέσα από πολλαπλές αρχές;

dimitris-korres

Δημήτρης Κορρές, μηχανικός

Εφευρέτης, μηχανολόγος μηχανικός και ορειβάτης – αναρριχητής, ο Δημήτρης Κορρές είναι ένας άνθρωπος με πολλές δεξιότητες. Πολυσχιδής όσο λίγοι Έλληνες και με επιτυχίες που ξεπερνούν τα εγχώρια, αιφνιδιάζει ευχάριστα με την αμεσότητά του. Πάνω από τη σκηνή του TEDxThessaloniki 2014, θα μας αποδείξει ότι επιστήμη και καθημερινή ζωή αρχίζουν η μία εκεί που τελειώνει η άλλη κι επικοινωνούν άμεσα γιατί μόνο έτσι είναι σωστό να γίνεται!

george-lois

George Lois, καλλιτεχνικός διευθυντής - σχεδιαστής

Ο George Lois είναι ο άνθρωπος που έγραψε την ιστορία των αμερικανικών media τα τελευταία 50 χρόνια. Με μια συναρπαστική διαδρομή μέσα από τα σημαντικότερα creative agencies της Madison Avenue μέχρι τον πολιτικό και αντιρατσιστικό ακτιβισμό, είναι ένας ομιλητής που σίγουρα θα μας τραβήξει το ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος ο George Lois θα βρίσκεται στο TEDxSter BookStop για την υπογραφή βιβλίων. Εκεί θα μπορέσεις να τον συναντήσεις από κοντά.

prodromos-nikiforidis

Πρόδρομος Νικηφορίδης, αρχιτέκτονας

Με πρόσφατο έργο του την ανάπλαση της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, ο Πρόδρομος Νικηφορίδης είναι διεθνώς γνωστός για το έργο του στον τομέα της αρχιτεκτονικής του δημόσιου χώρου. Οι συνεχείς πινελιές στον καμβά της νέας παραλίας, όπως οι πίδακες που προστέθηκαν εδώ και λίγες μέρες, αποδεικνύουν το πάθος και το μεράκι του γι αυτό που κάνει.

myrto-papadopoulou

Μυρτώ Παπαδοπούλου, φωτογράφος

Μέσα από τις δυνατές εικόνες της, η Μυρτώ Παπαδοπούλου αποδεικνεύει οτι η δημιουργία ντοκιμαντέρ συμπορεύεται με την κοινωνική δράση. Έχει πετύχει να κάνει την τέχνη της όχημα για να οδηγηθούν σε μια νέα αρχή συνάνθρωποί μας που έχουν πέσει θύματα trafficking.

polkar

Polkar, μουσικό συγκρότημα

Με μουσική παλέτα από indie, folk και rock και αναφορές στις παλιές αθηναϊκές καντάδες, oι “Polkar” είναι το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου. Βρίσκονται στην αρχή της πορείας τους, καθώς δημιουργήθηκαν μόλις το καλοκαίρι του 2013. Έχουν όμως ήδη ξεχωρίσει και φαίνεται πως τους περιμένει μια μεγάλη καλλιτεχνική διαδρομή.

tim-rylands

Tim Rylands, εκπαιδευτικός

Παθιασμένος δάσκαλος με πάνω από 25 έτη διδακτικής εμπειρίας, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Δυτική Αφρική, ο Tim Rylands εκμεταλλεύεται τη δύναμη των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλεις να τον γνωρίσεις. Όχι μόνο γιατί ανοίγει το δρόμο για μια νέα αρχή στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, αλλά και γιατί η προσωπική του ιστορία αποδεικνύει ότι κανένα τέλος δεν πρόκειται να έρθει όσο εμείς οι ίδιοι δεν το επιτρέπουμε.

andreas-souvaliotis

Andreas Souvaliotis, κοινωνικός επιχειρηματίας

Ηγετική προσωπικότητα στο χώρο του κοινωνικού επιχειρείν, ο Ανδρέας Σουβαλιώτης έχει στόχο να είναι “συνδημιουργός”, προσφέροντας στον κόσμο περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και συναισθηματική πληρότητα. Η ιστορία ζωής του είναι μια χειροπιαστή επαλήθευση του “Κάθε Τέλος Μία Αρχή”: από την Ελλάδα στον Καναδά και από μια επαγγελματική αποτυχία, το 2007, στην κορυφή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος ο Ανδρέας Σουβαλιώτης θα βρίσκεται στο TEDxSter BookStop για την υπογραφή βιβλίων.

stringless

Stringless, μουσικό συγκρότημα

Έξι γυναικείες φωνές μας ταξιδεύουν στην παραδοσιακή μουσική με ένα διαφορετικό τρόπο: ό,τι ακούμε παράγεται από το ανθρώπινο σώμα. Mε καταγωγή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, οι Stringless αποτελούνται από έξι γυναικείες φωνές που τις ένωσε η κοινή αγάπη τους για τη μουσική και την πολυφωνική ενορχήστρωση.

maya-tsochlis

Μάγια Τσόκλη, δημοσιογράφος

Ταυτισμένη με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία η Μάγια Τσόκλη είναι ένας άνθρωπος “πολυπράγμων” που χαίρεται να απολαμβάνει τις μικρές στιγμές. Πάνω από τη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου θα μας εξηγήσει γιατί και πώς αποφάσισε κάποια στιγμή να αλλάξει εντελώς τη ζωή της.

vis-motrix

Vis Motrix, ομάδα χορού

Οι Vis Motrix είναι μια ομάδα χορού από την Θεσσαλονίκη με παρουσίες σε σημαντικά φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα τόσα χρόνια παρουσίας τους έχουν αποτυπώσει χιλιάδες εικόνες και συναισθήματα μέσα από τις παραγωγές τους. Στο TEDxThessaloniki 2014 θα προσπαθήσουν να αποδώσουν χορευτικά το μήνυμα του “Κάθε Τέλος Μια Αρχή”.

diana-wais

Diana Wais, κλινική ψυχολόγος

Ψυχοθεραπεύτρια και ακαδημαϊκός, η Diana Wais έχει αφιερώσει την επαγγελματική της πορεία στην κατανόηση της ψυχολογίας και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Ως ψυχολόγος που ασχολείται με τη συζυγική και ατομική ψυχοθεραπεία, η Diana έχει δουλέψει με ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των συναισθημάτων.

tedxthessaloniki-vasiliko-theatro

[Disclaimer: Ο Χάρης Τασιούλης είναι μέλος της ομάδας που διοργανώνει το TEDxThessaloniki 2014]

Σχολιάστε >
15 σχόλια
|
Κατηγορίες:

15 απαντήσεις στο “Οι Ομιλητές Του TEDx Thessaloniki 2014”

  1. […] που περίμενα να παρακολουθήσω πάνω από την σκηνή του TEDxThessaloniki 2014 ήταν ο George Lois. Το θετικό είναι πως συνομιλώντας με […]