Το Amazon Εγκαινιάζει Το Fire TV, Μια Συσκευή Για Ψυχαγωγία Στο Καθιστικό

amazon-fire-tv-01

Ήρθε η στιγμή να κάνει και το Amazon την εμφάνιση του στο καθιστικό μας. Ή τουλάχιστον σε αυτό των κατοίκων της Αμερικής.

Το Fire TV είναι μια συσκευή που συνδέεται σε μια HDTV και παρέχει δυνατότητα πρόσβασης σε ένα πλήθος από υπηρεσίες, ανάμεσα στις οποίες συναντάμε το Netflix, το Hulu Plus και το WatchESPN. Η εταιρεία διαφημίζει πως οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση συνολικά σε πάνω από 200.000 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και ταινίες.

Το λογισμικό του βασίζεται στο Android και την HTML. Η συσκευή χρησιμοποιεί έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2 GB μνήμης RAM, δύο χαρακτηριστικά που σύμφωνα με το Amazon την κάνουν έως και τρεις φορές ταχύτερη από τις αντίστοιχες συσκευές που έχει κυκλοφορήσει η Apple ή η Roku. Το Fire TV κυκλοφορεί από σήμερα στην αγορά της Αμερικής στην τιμή των $99.

Φωνητική αναγνώριση, X-ray και παιχνίδια

Στο κομμάτι των δυνατοτήτων, να αναφέρουμε πως ο έλεγχος της συσκευής γίνεται είτε μέσω του χειριστηρίου, είτε μέσω φωνητικών εντολών. Σε αυτό το σημείο το Amazon βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ανταγωνισμό, υποστηρίζοντας πως η δική της φωνητική αναγνώριση δουλεύει πραγματικά. Η εταιρεία ενσωμάτωσε και το X-ray, μια δυνατότητα που γνωρίσαμε στις πιο παλιές συσκευές Kindle και σου επιτρέπει να βλέπεις τους ηθοποιούς και τους συντελεστές μιας ταινίας ή μιας σειράς τη στιγμή που τη βλέπεις.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω μέσα από το Fire TV μπορείς να παίξεις και παιχνίδια. Στόχος του Amazon είναι να προσφέρει στο μέλλον χιλιάδες τίτλους από εταιρείες όπως η Disney, η Ubisoft και η EA. Αυτά τα παιχνίδια δεν θα απευθύνονται στο κοινό που αγοράζει κονσόλες όπως το Xbox One ή το PlayStation 4, αλλά σε πιο casual παίχτες. Κάποιος μπορεί να τα παίξει είτε μέσω του smartphone ή του tablet του, είτε μέσω του χειριστηρίου που δημιούργησε η Amazon.

amazon-fire-tv-02

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.