Η DisplayMate Αναγνωρίζει Την Οθόνη Του Galaxy S5 Ως Την Καλύτερη Που Έχει Δοκιμάσει

galaxy-s5

Στα χαρτιά η μόνη διαφορά της οθόνης του Galaxy S5 με εκείνη του Galaxy S4 είναι το μέγεθος. Στην πραγματικότητα όμως, φαίνεται πως η Samsung έχει προχωρήσει σε σημαντικές αναβαθμίσεις της OLED οθόνης που χρησιμοποιεί. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τις μετρήσεις που πραγματοποίησαν τα εργαστήρια της DisplayMate Technologies.

Ενώ η πλειοψηφία των οθονών χρησιμοποιεί ακόμα την τεχνολογία LCD, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερες να βασίζονται στην τεχνολογία OLED. Μέχρι σήμερα οι οθόνες της δεύτερης κατηγορίας υστερούσαν έναντι της πρώτης σε διάφορες κατηγορίες, από τη φωτεινότητα και την αντίθεση μέχρι την ακρίβεια των χρωμάτων και τις γωνίες θέασης.

Με το Galaxy S5 η Samsung βελτιώνει αρκετά την ποιότητα των OLED οθονών, σε σημείο που τις φέρνει στο ίδιο ή ακόμα και καλύτερο σε κάποιες περιπτώσεις επίπεδο από τις αντίστοιχες LCD. Πιο συγκεκριμένα, το η οθόνη του Galaxy S5 διακρίνεται ως η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ στους παρακάτω τομείς: υψηλότερη φωτεινότητα, χαμηλότερη ανάκλαση, υψηλότερη ακρίβεια χρώματος, άπειρος λόγος αντίθεσης, υψηλότερη βαθμολογία αντίθεσης στο φως περιβάλλοντος και μικρότερη διακύμανση φωτεινότητας υπό γωνία θέασης. Την αναλυτική παρουσίαση των μετρήσεων μπορείς να τη διαβάσεις εδώ.

Υπενθυμίζουμε πως το Galaxy S5 παρουσιάστηκε από την Samsung μόλις πριν από περίπου ένα μήνα. Στην χώρα μας η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τις 11 Απριλίου, με την τιμή της να ξεκινάει από τα 759€.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.