Κάνε Την Ιδέα Σου Πραγματικότητα Μέσα Από Το COSMOTE StartUp

cosmote-startup-01

Ξεκίνησαν ως απλές ιδέες. Κάπως δειλά στην αρχή, αυτές οι πρώτες ιδέες πέρασαν στο στάδιο της υλοποίησης. Κάποιες από αυτές έχουν εξελιχθεί σήμερα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορες γωνιές του κόσμου, με τις ιστορίες τους να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μπροστά στις οθόνες μας.

Οι πρώτες ιστορίες επιτυχίας των ελληνικών startups έδωσαν το έναυσμα σε μια πληθώρα ανθρώπων να γυρίσουν την πλάτη στην κατάσταση που βιώνουμε και να θελήσουν να δημιουργήσουν, κυνηγώντας τα όνειρα τους και εφαρμόζοντας τις ιδέες τους. Το θετικό για αυτούς τους ανθρώπους είναι πως πλέον τα εμπόδια που θα συναντήσουν για τη δημιουργία ενός startup είναι λιγότερα από ποτέ.

Στην χώρα μας σήμερα υπάρχουν προγράμματα που έχουν ως στόχο να προσφέρουν γνώση και εμπειρίες, οι οποίες θα είναι αξιοποιήσιμες στην πραγματική αγορά. Εφόδια δηλαδή, απαραίτητα για το ταξίδι κάθε νεοφυούς επιχείρησης.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και το COSMOTE StartUp, το πλέον ώριμο και ολοκληρωμένο startup incubation στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έγινε πραγματικότητα με τη συμμετοχή της COSMOTE, της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), του επιχειρηματικού φορέα Found.ation και της OTEAcademy.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας τριών μηνών που επιμελείται η ΕΕΔΕ, μέσα από το οποίο θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο από μέντορες με εμπειρία από την πραγματική αγορά εργασίας σε διεθνές επίπεδο. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να εμπνέει, να ξεκουράζει και να διευκολύνει τους συμμετέχοντες στο έργο τους. Έτσι, οι ομάδες θα έχουν ένα σταθερό χώρο εργασίας κατά τους πρώτους μήνες του ταξιδιού τους.

Τα μόνα συστατικά που χρειάζεσαι για να πάρεις μέρος το πρόγραμμα είναι τρία: μια καινοτόμα ιδέα, μια δεμένη ομάδα και πάθος για να κάνεις την ιδέα σου να ξεχωρίσει. Για να δηλώσεις συμμετοχή, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα που θα  βρεις στο form.cosmotestartup.gr μέχρι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.

cosmote-startup-02

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Κάνε Την Ιδέα Σου Πραγματικότητα Μέσα Από Το COSMOTE StartUp”

  1. […] γεμάτοι έμπνευση και σκληρή δουλειά. Αυτό ήταν το COSMOTE Startup, μια πρωτοβουλία που εξελίχθηκε στο πλέον ώριμο και […]