WebSummit 2013: Το Zizz Αλλάζει Τον Τρόπο Που Κοιμάσαι

Zizz Mask

Τα στατιστικά δεν λένε ποτέ ψέμματα. Το 40% των Αμερικάνων παραδέχεται ότι έστω μία φορά τον τελευταίο μήνα έχει αποκοιμηθεί κάποια στιγμή χωρίς να το θέλει. Αντίστοιχα, μόλις το 56% δηλώνει ότι κοιμάται καλά τα βράδυα. Η IQ Intelclinic, μία startup από την Πολωνία, θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα με το νέο της προϊόν, το Zizz. Όπως δηλώνει και ο founder της εταιρείας: Είμαστε το Google Analytics για το σώμα σας. Bold statement, αν μη τι άλλο.

Το Zizz είναι μία μάσκα ύπνου που, μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού, μπορεί να μετράει και να καταγράφει τις φάσεις ύπνου και να φροντίζει να ξεκουράζεσαι πραγματικά χωρίς να χρειάζεται να κοιμηθείς 10 ή 12 ώρες. Ο ανθρώπινος οργανισμός κοιμάται σε κύκλους που περιλαμβάνουν REM και non-REM φάσεις. Το Zizz χρησιμοποιώντας τους ειδικούς σένσορες μπορεί να ανιχνεύσει πότε έχει ολοκληρωθεί ένας, ή όσοι έχεις ορίσει εσύ, κύκλοι ύπνου και να σε ξυπνήσει τότε αντί να σε ξυπνήσει μία συγκεκριμένη ώρα που έχεις ορίσει εσύ από πριν όπως κάνουν τα κλασσικά ξυπνητήρια.

Μου θυμίζει πολύ το Sleep Cycle app μόνο που το Zizz μοιάζει να είναι πολύ πιο ανεπτυγμένο. Η μάσκα ύπνου μπορεί να καταγράφει, όσο εσύ κοιμάσαι, τα κύματα του εγκεφάλου, την κίνηση της κόρης του ματιού και την ένταση των μυών. Εν συνεχεία, μεταφέρει μέσω bluetooth τα δεδομένα αυτά στο smartphone application και εκεί γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία, διαδικασία που γίνεται άμεσα, η μάσκα αρχίζει να δονείται και να ανάβει μία λάμπα ώστε να σε ξυπνήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά γίνεται.

Zizz Application

Η ιδρυτική ομάδα του Zizz αποτελείται από φοιτητές ιατρικής οπότε έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να δημιουργήσουν τους κατάλληλους αλγόριθμους που θα επεξεργάζονται τα δεδομένα ώστε να μειώσεις τις ώρες που κοιμάσαι αλλά να είσαι πιο ξεκούραστος. Το Zizz μάλιστα αναμένεται να βοηθήσει όσους ακολουθούν πολυφασικό πρόγραμμα ύπνου. Αξίζει να τονίσουμε ότι πολλές μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Leonardo Da Vinci, ο Thomas Edison, ο Isaac Newton και ο Nikola Tesla κοιμόντουσαν πολυφασικά.

Η ανάπτυξη της ιδέας και του prototype ξεκίνησε τον Μάρτου του 2013 και αναμένεται πολύ σύντομα να ξεκινήσει η kickstarter campaign για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή της μάσκας. Αν και η προτεινόμενη τιμή λιανικής θα είναι 225 δολάρια, όσοι υποστηρίξουν την campaign θα αγοράσουν το Zizz στα 180 δολάρια. Αξίζει να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής η IQ Intelclinic έχει σηκώσει ήδη 65.000 δολάρια ενώ ο στόχος τους είναι να σηκώσουν άλλα 100.000 δολάρια μέσω crowdfunding.

Zizz Mask Interior

Το long term vision της ομάδας είναι να μπορέσουν να ανιχνεύσουν διαταραχές ύπνου και να δώσουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Το Zizz θέλει να λύσει ένα υπάρχον πρόβλημα. Θέλει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα και την σύγχρονη τεχνολογία για να βελτιώσει τη ζωή μας. Θεωρώ ότι θα ακούσουμε πολλά για την Intelclinic και το Ziiz στο άμεσο μέλλον ενώ σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω να αλλάξω τον τρόπο που κοιμάμαι ώστε να είμαι πιο παραγωγικός.

Εσύ θα άλλαζες τον τρόπο που κοιμάσαι;

Σχολιάστε >
8 σχόλια
|
Κατηγορίες:

8 απαντήσεις στο “WebSummit 2013: Το Zizz Αλλάζει Τον Τρόπο Που Κοιμάσαι”

  1. […] WebSummit 2013: Το Zizz Αλλάζει Τον Τρόπο Που Κοιμάσαι […]

  2. […] WebSummit 2013: Το Zizz Αλλάζει Τον Τρόπο Που Κοιμάσαι […]

  3. Ο/Η dailyfixgr λέει:

    Χμμμ... νομίζω πως τουλάχιστον οι μελέτες μιλούν για 8 ώρες ύπνου την ημέρα για την καλή λειτουργία του οργανισμού συνολικά.. οπότε, μάλλον δεν θα το έκανα. (όχι οτι κοιμάμαι 8 ώρες τη μέρα αλλά λέμε τώρα..) :)