Το Amazon Ανακοινώνει Δύο Kindle Fire HDX, Με Οθόνες 7″ και 8,9″

amazon-kindle-fire-hdx-01

Μέσα σε μία μικρή αίθουσα συνεδριάσεων στα γραφεία του Amazon, ο Jeff Bezos παρουσίασε πριν από λίγες ώρες σε ένα κοινό που αποτελούνταν μόνο από δημοσιογράφους τη νέα σειρά των Kindle Fire tablets. Αυτή τη φορά δεν ονομάζονται Kindle Fire HD, αλλά Kindle Fire HDX. Είναι ελαφρύτερα, λεπτότερα και έρχονται με βελτιώσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Ομορφότερα pixels, πιο γρήγοροι επεξεργαστές

Το Amazon θα κυκλοφορήσει δύο διαφορετικές εκδόσεις των Kindle Fire HDX, μία με οθόνη 7″ (331 PPI) και μία με οθόνη 8,9″ (339 PPI). Για σύγκριση, η οθόνη του καινούργιου Nexus 7 χαρακτηρίζεται από 323 PPI. Μεταξύ άλλων η εταιρεία αναφέρει πως η οθόνη περιλαμβάνει βελτιώσεις στη φωτεινότητα, την αντίθεση, την ένταση των χρωμάτων και στην ποιότητα της εικόνας που βλέπεις όταν την χρησιμοποιείς στον ήλιο.

Πρόκειται για τα πρώτα tablets που χρησιμοποιούν επεξεργαστή με συχνότητα που ξεπερνάει τα 2 GHz. Για την ακρίβεια χρησιμοποιούν από ένα quad-core Snapdragon 800 στα 2,2 GHz. Επιπλέον έχουμε διπλασιασμό της RAM, η οποία πλέον περιλαμβάνει 2 GB. Στον τομέα των γραφικών, η νέα Adreno 330 προσφέρει έως και 4 φορές καλύτερα γραφικά από την προηγούμενη γενιά.

Τόσο η έκδοση των 7″, όσο και αυτή των 8,9″ περιλαμβάνουν από μία 720p κάμερα στο μπροστινό μέρος. Το μεγαλύτερο Kindle Fire HDX όμως έρχεται και με μία κάμερα στα 8 MP από πίσω, ικανή για λήψη βίντεο σε ανάλυση 1080p, αν και το να χρησιμοποιείς την κάμερα του tablet αντί για εκείνη του smartphone συνεχίζει να φαίνεται περίεργο.

Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει πως οι μπαταρίες των νέων tablets είναι αρκετά μεγάλες για να μπορείς να τα χρησιμοποιείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, αντέχουν για μέχρι 11 ώρες γενικής χρήσης ή 17 ώρες διαβάσματος.

24/7 εξυπηρέτηση πελατών σε πραγματικό χρόνο

Αν η νέα γενιά των Kindle Fire ξεχωρίζει για ένα πράγμα, αυτό είναι μια λειτουργία που το Amazon ονομάζει “Mayday”. Επιλέγοντας το μέσα από τα Quick Settings το tablet θα δημιουργήσει μια ζωντανή σύνδεση με έναν υπάλληλο της εταιρείας, ακριβώς σαν να κάνεις βίντεο κλήση. Αυτός μπορεί να σου δώσει οδηγίες με σχέδια που εμφανίζονται πάνω στην οθόνη ή να προχωρήσει μόνος του στην επίλυση του προβλήματος, ανάλογα με το τι από τα δύο επιθυμείς.

Fire OS 3.0 “Mojito”

Το λειτουργικό σύστημα του Amazon που βασίζεται στο Android φτάνει πλέον στην έκδοση 3.0. Μαζί με αυτή έχουμε την offline αναπαραγωγή περιεχομένου από το Amazon Prime, την ενσωμάτωση του X-Ray τόσο στη μουσική, έτσι ώστε να εντοπίζεις τους στίχους από ένα κομμάτι χωρίς ιδιαίτερο κόπο, όσο και στις ταινίες-τηλεοπτικές σειρές, έτσι ώστε να βλέπεις πληροφορίες για αυτό κατευθείαν μέσα από το IMDB. Ακόμα περισσότερα νέα features θα κυκλοφορήσουν μαζί με το Fire OS 3.1, μια ενημέρωση που θα είναι έτοιμη σε λίγο καιρό.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Kindle Fire HDX των 7″ κοστίζει $229, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο των 8,9″ κοστίζει $379. Παρόλο που τα δύο tablets θα είναι διαθέσιμα από τις 18 Οκτωβρίου και τις 4 Νοεμβρίου αντίστοιχα, το Amazon δεν δέχεται ακόμα προπαραγγελίες από την Ελλάδα. Η προηγούμενη γενιά ήρθε στη χώρα μας περίπου μισό χρόνο αργότερα, οπότε αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Το Amazon Ανακοινώνει Δύο Kindle Fire HDX, Με Οθόνες 7″ και 8,9″”

  1. […] συσκευής. Αν κρίνουμε από την πολιτική της εταιρείας στα tablets που έχει δημιουργήσει, τότε σίγουρα αυτή θα είναι […]

  2. […] σύστημα που χρησιμοποιούν και οι ταμπλέτες Kindle Fire HDX. Ουσιαστικά το Amazon πήρε το Android που βρίσκουμε στα […]