Η Microsoft Θα Αποκτήσει Τον Τομέα Συσκευών Της Nokia

microsoft-nokia-01

Σε μια συμφωνία που πολλοί είχαν προβλέψει, η Microsoft και η Nokia ανακοίνωσαν την εξαγορά του τομέα της τελευταίας που κατασκευάζει smartphones (σύντομα και tablets) έναντι €3,79 δις. Μαζί με αυτό η Microsoft αποκτάει την άδεια να χρησιμοποιεί το σύνολο των ευρεσιτεχνιών της φιλανδικής εταιρείας για τα επόμενα 10 χρόνια έναντι €1,65 δις. Έτσι, το συνολικό ποσό της συναλλαγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014 ανεβαίνει στα €5,44 δις.

Στα πλαίσια της συμφωνίας 32.000 υπάλληλοι της Nokia θα μεταφερθούν στη Microsoft. Ανάμεσα στα πολλά στελέχη που αλλάζουν στρατόπεδο συναντάμε και τον CEO της Nokia Stephen Elop, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του Executive Vice President of Devices & Services στη Microsoft, δίνοντας στην τελευταία μια δυνατή υποψηφιότητα στη διαδικασία αναζήτησης του επόμενου CEO. Τη θέση του Elop στη Nokia αναλαμβάνει προσωρινά ο Risto Siilasmaa, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Αμφότερες οι εταιρείες εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε αυτή τη συμφωνία. Για τη Microsoft, ο τομέας των συσκευών της Nokia θα τη βοηθήσει να έχει μια ομαλή μετάβαση καθώς γίνεται μια εταιρεία που παρέχει στους πελάτες της συσκευές και υπηρεσίες. Η Nokia από την άλλη πλευρά, σκοπεύει να εστιάσει στους υπόλοιπους τομείς της: NSN (υποδομή δικτύων), HERE (χάρτες και πλοήγηση) και Advanced Technologies (ευρεσιτεχνίες και έρευνα).

Με αυτή τη συμφωνία η Microsoft αποκτάει τη δυνατότητα να αποφασίζει από την πρώτη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια των συσκευών που τρέχουν Windows Phone. Έτσι, στα επόμενα χρόνια θα μάθουμε τελικά αν η Nokia ευθύνονταν για την πορεία που είχαν οι πωλήσεις μέχρι σήμερα ή αν το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο ίδιο το λειτουργικό.

Δες επίσηςΟ Steve Ballmer Θα Αποσυρθεί Μέσα Στους Επόμενους 12 Μήνες

[via] [image via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Microsoft Θα Αποκτήσει Τον Τομέα Συσκευών Της Nokia”

  1. […] Δες σχετικά: Η Microsoft Θα Αποκτήσει Τον Τομέα Συσκευών Της Nokia […]

  2. […] περίπου μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, η Microsoft ανακοίνωσε πως η […]