Ο Jony Ive Αλλάζει Την Εμφάνιση Του iOS 7, Κάνοντας Το Πιο Επίπεδο

iphone-01

Σε λιγότερο από δύο μήνες, κατά τη διάρκεια του WWDC 2013, θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με το iOS 7. Με τον Scott Forstall να έχει φύγει πια από την Apple, το δύσκολο έργο της ανανέωσης της εμφάνισης του λειτουργικού έχει αναλάβει ο Jony Ive, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνδέσει το όνομα του με το design συσκευών όπως το iPad, το iPhone και τη σειρά Mac.

Σύμφωνα λοιπόν με ανθρώπους που είτε έχουν δει από κοντά, είτε έχουν ενημερωθεί για τις επερχόμενες αλλαγές, το iOS 7 θα φιλοξενεί ένα πιο επίπεδο UI, σε σημείο που θυμίζει το Metro UI που συναντάμε στα Windows Phone. Η νέα έκδοση χάνει όλη τη γυαλάδα, τη λάμψη και τον σκευομορφισμό, που χαρακτήριζαν τις προηγούμενες εκδόσεις του iOS.

Όλες αυτές οι αλλαγές μπορεί να φανούν περίεργες ή ακόμα και ενοχλητικές σε κάποιους από τους παλιότερους χρήστες των συσκευών της Apple, όμως η εταιρεία τις κάνει με στόχο να προσελκύσει νέους πελάτες, αυτούς που είτε σήμερα βρίσκονται σε ηλικία για να αποκτήσουν το πρώτο τους smartphone, είτε δεν είναι ευχαριστημένοι από τις εναλλακτικές του Android και των άλλων.

Πολλοί υποστηρίζουν πως η τελευταία μεγάλη ενημέρωση του Podcasts, όπου η κασέτα έχει δώσει τη θέση της σε πιο σύγχρονες εικόνες, είναι ένα δείγμα του τι να περιμένουμε από το iOS 7. Ας ελπίσουμε πως οι αλλαγές που έρχονται τον Ιούνιο στο WWDC θα είναι ευχάριστες για όλους τους χρήστες των iOS συσκευών.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Ο Jony Ive Αλλάζει Την Εμφάνιση Του iOS 7, Κάνοντας Το Πιο Επίπεδο”

  1. [...] φαίνονται όλα. Το περιμέναμε, μιας και αυτό ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του design που θέλησε να περάσει φέτος ο Jonathan Ive. Στην [...]

  2. […] τις σαρωτικές αλλαγές που είχαμε στην εμφάνιση του iOS το προηγούμενο καλοκαίρι, μην περιμένεις να δεις […]