Δικαστής Μειώνει Την Αποζημίωση Της Apple Από Την Samsung Στα $600 Εκατ.

Apple vs Samsung

Η Apple μόλις δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα εξ αιτίας της απόφασης της δικαστή Lucy Koh. Σύμφωνα με αυτήν, η αρχική αποζημίωση που άγγιζε το $1,05 δις μειώνεται περίπου στα μισά, κι έτσι η εταιρεία από το Cupertino θα πάρει προς το παρόν μόλις $600 εκατομμύρια.

Για το ποσό που αφαιρέθηκε, οι Apple και Samsung θα πρέπει να βρεθούν ξανά στις δικαστικές αίθουσες. Ο λόγος είναι, όπως αναφέρει η δικαστής, πως υπήρχαν δύο λάθη στον τρόπο που οι ένορκοι υπολόγιζαν την αποζημίωση που πρέπει να πάρει η Apple.

Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι έλαβαν υπόψιν τους τα κέρδη της Samsung για να καθορίσουν το ύψος αυτών που χρωστάει. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, αυτό θα έπρεπε να γίνει μόνο αν παραβιάζονταν πατέντες που έχουν να κάνουν με το design, όμως αυτή δεν ήταν η περίπτωση.

Επιπλέον, οι ένορκοι δεν υπολόγισαν σωστά την περίοδο για την οποία η Apple θα πρέπει να αποζημιωθεί. Αυτή θα έπρεπε να αρχίζει από τη στιγμή που η τελευταία ενημέρωσε την Samsung για όλες τις πατέντες που παραβιάζονταν. Η Apple υποστηρίζει πως αυτό το έκανε σε μια συνάντηση μεταξύ των εταιρειών στις 4 Αυγούστου του 2010, όμως τότε παρουσίασε μόνο μία από τις πατέντες που χρησιμοποιήθηκαν στη δίκη. Το σύνολο των πατεντών που παραβιάστηκαν έγινε γνωστό περίπου 9 μήνες αργότερα, στις 15 Απριλίου του 2011.

Επειδή τελικά η Koh αρνήθηκε να καθορίσει η ίδια το ύψος της αποζημίωσης, η Apple και η Samsung θα πρέπει να αναμετρηθούν ξανά για το ποσό που αφορά τις 14 συσκευές που δεν λήφθηκαν υπόψη στα $600 εκατομμύρια. Για την ιστορία, οι συσκευές αυτές είναι οι Galaxy Prevail, Gem, Indulge, Infuse 4G, Galaxy SII AT&T, Captivate, Continuum, Droid Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Galaxy Tab, Nexus S 4G, Replenish και Transform. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη λύση. Να αποφασίσουν να το λύσουν μεταξύ τους, εξωδικαστικά.

[via, via] [image via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Δικαστής Μειώνει Την Αποζημίωση Της Apple Από Την Samsung Στα $600 Εκατ.”

  1. […] ένα ποσό κοντά στο $1 δις (το οποίο βέβαια αργότερα η δικαστής Koh έριξε στα $600 εκατομμύρια). Σήμερα καλείται να πληρώσει μόλις […]