Workable, Ένα Startup Που Αλλάζει Τη Διαδικασία Των Προσλήψεων

Κάνοντας μια βόλτα στα γραφεία μιας εταιρείας, θα προσέξεις πως το μόνο αντικείμενο εκεί μέσα που χρονολογείται από το '50 είναι το βιογραφικό. Κι αν δεν είναι σε κόλλες A4, θα βρίσκεται μέσα στο inbox του e-mail. Όμως κι εκεί ακόμα, η μορφή του είναι ίδια. Την ίδια στιγμή που έχουμε στη διάθεση μας εργαλεία όπως το LinkedIn, συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε μια παρωχημένη μορφή των βιογραφικών.

Το Workable είναι μια ελληνική startup που δημιούργησαν οι Νίκος Μωραϊτάκης και Σπύρος Μαγιάτης. Παρατήρησαν πως κανένα από τα εργαλεία που υποτίθεται πως βοηθούν μια εταιρεία να διαλέξει χωρίς κόπο τα καλύτερα ανάμεσα στα εκατοντάδες (κάποιες φορές χιλιάδες) βιογραφικά που δέχονται για μία θέση, δεν κάνει ουσιαστικά αυτό για το οποίο προορίζεται. Έτσι δημιούργησαν το Workable, ένα SaaS το οποίο βοηθάει στη συλλογή, στην οργάνωση και στην επιλογή των καλύτερων βιογραφικών που κατατίθενται στην εταιρεία σου.

Για να συνδεθείς σε αυτό, χρησιμοποιείς το λογαριασμό που έχεις στο LinkedIn. Το Workable θα διαβάσει από εκεί τα προσωπικά σου στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τίτλος, όνομα εταιρείας κλπ) καθώς και αυτά της εταιρείας σου. Έτσι, όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα job opening, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις ελάχιστες πληροφορίες, κάνοντας τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Όταν σχεδίαζαν το Workable, είχαν στο μυαλό τους την απλότητα. Με αυτό το σκεπτικό επέλεξαν να υλοποιήσουν μόνο τα features που είναι πιο σημαντικά, παραλείποντας δηλαδή όλα εκείνα που η πλειοψηφία των εταιρειών δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ. Όποιος πραγματοποιήσει την εγγραφή του στη beta έκδοση της υπηρεσίας, η οποία εγκαινιάστηκε πριν από μερικές μέρες, θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει δωρεάν για 6 μήνες. Αν θέλεις κι εσύ να το δοκιμάσεις, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το WorkableHR.com.

Σχολιάστε >
33 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.