Away Challenge #5 – Day #12: Βλέπε τα πράγματα αισιόδοξα

Όταν έχεις άπειρη δουλειά και γίνονται λάθη ενώ την ίδια ώρα φεύγει κόσμος, σε παράτησε η σχέση σου, το πορτοφόλι σου είναι άδειο, το ενοίκιο απλήρωτο, όλοι βγαίνουν μα εσύ δουλεύεις, έχασες κάποιον δικό σου, πλακώθηκες με τον κολλητό σου, δεν χωράς πια στα ρούχα σου, έσπασε το κινητό και λοιπά μικρά-μικρά άτυχα συμπτώματα, ένα πράγμα δε μπορείς να κάνεις: Να τα παρατήσεις.

Αν είσαι αδύναμος κάν' το - παράτα τα όλα. Αν έχεις ένα μικρόβιο που λέγεται "όρεξη", τότε και να φτάσεις στον πάτο θα συνεχίσεις να προσπαθείς. Ξέρω είναι δύσκολο μα γίνεται, true story of my life, έχω ζήσει τέτοιους πάτους που μπορεί να είναι χειρότεροι ή καλύτεροι από τους δικούς σου. Και όταν έφτανα στα όρια του να αφήσω κάτι, ήμουν λιγότερο παραγωγική. Και εσύ το ίδιο. Όταν αποφάσιζα να δω το πράμα πιο αισιόδοξα τότε άρχιζε και το τοπίο δύσκολα, δυσκοίλια, αργά-αργά να αλλάζει. Υπήρχαν φορές που δεν άλλαξε η εικόνα. Αλλά και πάλι, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να βολευτώ, να βολευτείς, να βολευτούμε.


Μια φίλη μου είπε "συνειδητοποιώ πως δεν είμαι χαρούμενη, όταν το σκεφτώ (το αν είμαι χαρούμενη) και έτσι έπαψα να ρωτάω τον εαυτό μου". Διαφωνώ και σημειώνω: Αν θες λεφτά, τότε πάψε να τα θες και απόκτησε τα. Αν δεν είσαι χαρούμενος - γίνε. Βάλε την αναλογία στο κάθε τι που σε τρώει. Αν θες να σταματήσεις να είσαι απαισιόδοξος και να κλείνεις όλες τις πόρτες που σου ανοίγονται, γιατί έχεις έμφυτο στο DNA σου να προβλέπεις πως: "εεε.. σιγά μωρέ  δε θα πετύχει" τότε βγες απ΄το καταραμένο καβούκι σου και γίνε λίγο αισιόδοξος, χαμογέλα, να δεις πως τα πράγματα είναι όσο δύσκολα τα έχεις φανταστεί, τα έχεις σκεφτεί, τα έχεις δει σε εφιάλτη, με τη μόνη διαφορά πως σε πραγματικό χρόνο και όχι στα σενάρια, τα πράγματα παλεύονται. Αν θες να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, αυτό δε θα γίνει ποτέ όσο αντιστέκεσαι στα πάντα. Δε θα γίνει ποτέ αν δεν έχεις μέσα σου στάχτες, ψίχουλα, σπόρια, μόρια, συστατικά αισιοδοξίας.

Και πριν με προλάβεις - θέλω να σου το πω - δεν είναι στόχος μου να σε αλλάξω, αυτό δε θα το κάνω εγώ, δεν θέλω να το κάνω εγώ. Αυτό θα το κάνεις εσύ, αν θες. Εγώ θέλω απλά να σε ξυπνήσω.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.