Γιατί η Λυδία τα έβαλε με τον Zuckerberg και το νέο FB app

Χτες πήραμε όλοι μυρωδιά το νέο Facebook app για iPhone & iPad. Το είδα, το κατέβασα, το επεξεργάστηκα και την γκρίνια μου θα την πω. Γιατί με τα γλυκόλογα δεν τα πάω καλά και anyway με πρόλαβαν και τα είπαν όλα οι άλλοι.

Ο αρχισυντάκτης μας στο Away.gr, Χάρης Τασιούλης @charistas, ανέβασε πρωί-πρωί ένα εύκολο-γρήγορο-ευανάγνωστο και απλό κείμενο με τις καινούργιες χαρές του νέου Facebook app. Φροντίζει να μας/με ενημερώνει για τα πάντα και το κείμενό του δεν έχει πολύ τεχνικές λεπτομέρειες (ευτυχώς γιατί δεν θα την πάλευα να δω άλλο ένα ακαταλαβίστικο κείμενο). Στο νέο app, εντόπισα κάτι που ενόχλησε εμένα και σίγουρα πολλούς άλλους.

Το αγαπημένο application του Facebook δεν έχει το καταραμένο κουμπί εν ονόματι Share δίπλα από τα updates των φίλων μας ή τα δικά μας. Υπάρχει το Like και το Comment, το Share καπούτ. Δεν το είχε ούτε στην προηγούμενη έκδοση, η οποία ήταν κάτι περισσότερο από χάλια. Δεν λέω, μόλις χρησιμοποίησα την εφαρμογή ενημερωμένη, ενθουσιάστηκα και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ πως γίνεται δουλειά, μπόλικη μάλιστα. Παρόλα αυτά, απ΄τα λίγα που καταλαβαίνω και ξέρω, είναι πως τα tablets, τα smartphones και τα applications είναι για την (ας μου επιτραπεί να γίνω υπερβολική) αντικατάσταση του υπολογιστή.

Τα applications τα χωρίζουμε σε άχρηστα και εύχρηστα, σε περίπλοκα που δεν μας απλοποιούν διαδικασίες και σε αυτά που μας σερβίρουν τα πάντα στο πιάτο. Το Facebook είναι ένα από αυτά. Ένα application που απαιτούμε να μας σερβίρει στο πιάτο. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει, όταν δω μια δημοσιεύση φίλου και θέλω να τη μοιραστώ, να μην μπορώ. Αφού αυτό είναι το θέμα, να μπορούμε να μοιραζόμαστε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να αναγκαστώ να μπω στο site, να βρώ το link, να το κάνω copy, να επιστρέψω στο FB profile μου, να το κάνω paste, να γράψω τα σχόλιά μου και μετά να το μοιραστώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με αφήνουν να δείχνω από ποιούς μοιράζομαι. Λάθος-Λάθος-Λάθος!

Αυτός είναι και ο λόγος που τα έβαλα με τον Zucky, γιατί με στεναχωρεί και γιατί εμείς, οι απαιτητικοί, στριφνοί, παρατηρητικοί άνθρωποι απαιτούμε, θέλουμε, προσπαθούμε, επιδιώκουμε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Αλλιώς δεν θα είχε νόημα η καινούργια έκδοση της οποιασδήποτε εφαρμογής. Ελπίζω να συμφωνείτε.

P.S. Μπορείτε να υποθέσετε πως δεν σκέφτηκα πως το Android είναι η λύση.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.