Away Challenge #4 – Day #9: Τι να μην μοιράζεσαι online στις διακοπές

Είσαι για διακοπές, το Facebook προφίλ σου έχει μεταμορφωθεί σε beach bar club και οι φωτογραφίες με τα τραγούδια ανεβαίνουν η μια πίσω απ' την άλλη. "Ωραία, πολύ ωραία!". Οι συνεργάτες σου ξέρουν πως μέσα απ΄το συνολάκι στο γραφείο είσαι γεμάτη/ος tattoo, πίνεις σαν να μην υπάρχει αύριο, φιλιέσαι με γομάρια και γκόμενες, χορεύεις έξαλλα πάνω στα bar και κοιμάσαι στα πεζοδρόμια. Στο 4ο Challenge του Away.gr τα κείμενα ασχολούνται με τις διακοπές. Ο δικός μου άθλος είναι να σας συμβουλέψω τι να μην μοιράζεστε online από τις διακοπές σας. Ελπίζω να μην πληγωθείτε... πολύ!

Η τάδε που βγαίνει με τον έτσι και η τρίτη που χώρισε με τον άλλον αποφάσισαν να πάνε διακοπές στη Μύκονο (αλήθεια, δε περίμενατε να πω άλλο μέρος, έτσι;) και έχει βουήξει το Facebook. Status, τραγουδάκια, χαζομάρες, φωτογραφίες, κεφαλαία επαναλαμβανόμενα γράμματα του τύπου "ΕΤΟΙΙΙΙΙΜΟΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;" -έγιναν όλοι Ρουβάς- αναστατώνουν τα timeline 24 ώρες το 24ωρο. Όλα αυτά είτε μας αρέσουν είτε όχι, όλοι τα βλέπουμε και όλοι τα κάνουμε. Άλλοι διακριτικά, άλλοι με βομβαρδισμούς. Και όσο οι διακοπές είναι στο στάδιο της οργάνωσης τα post είναι γενικά συμμαζεμένα. Όταν οι διακοπές πραγματοποιούνται, τα online updates ξεφεύγουν. Από αρνάκι-λύκος, από γυναίκα-γάτα, από σοβαρός κύριος-σε μεθυσμένο τουρίστα, από συνολάκι-επίμαχα σημεία έξω και από superman ανακαλύπτουν όλοι ότι ούτε ο κλαρκ κεντ δεν είσαι, αλλά λοουερ.

Γίνεται να κάνεις πρόταση γάμου με το iPhone να σε απαθανατίζει από όλες τις οπτικές γωνίες. Γίνεται να είσαι λιώμα και να ανεβαίνουν φωτογραφίες, από σ' ένα ή από φίλους, με ένα ωραιότατο tag, όπου ξερνάς σε ένα πεζοδρόμιο. Γίνεται να λες ψέματα στο φίλο σου πως θα μείνεις σπίτι παρέα με την Στέλλα, ενώ βγαίνεις και χορεύεις με ένα μικροσκοπικό φορεματάκι και κάποιος γνωστός σε κοινοποιεί σε τοποθεσία (σημείωσε πως εκεί την έβαψες). Γίνεται να μπαίνουν οι "κανούργιοι" φίλοι σου στο Facebook σου και να σου γράφουν στο wall "ήταν χαρά μου που σε γνώρισα από κοντά, πολύ κοντά, και σε βάθος". Γίνεται να είσαι στο γραφείο κομψή, σοβαρή, αυστηρή, σεμνή, να έχεις συνεργάτες, πελάτες και το αφεντικό σου στο Facebook και να ανεβάζεις φωτογραφίες αλειμμένη/ος λάδια, με κωλαράκια και λοιπά ευαίσθητα σημεία έξω. Γίνεται. Οι φωτογραφίες αυτές σίγουρα σε κάποιον θα αρέσουν. Μικροσκοπικά μπικίνι; Μέσα. Κοιλιακοί; Μέσα. Γυμνό; Μέσα.

Το account είναι προσωπική υπόθεση. Όλα γίνονται, όλα επιτρέπονται. Προσωπικά, θα σας έλεγα πως αυτό που δεν πρέπει να μοιράζεστε online στις διακοπές σας είναι αυτό που εσείς θεωρείτε τη δική σας μοναδική στιγμή. Χαρείτε τους φίλους σας, βγείτε, πιείτε και ας γίνετε ρόμπα, κλάψτε, ποζάρετε, ξεγυμνωθείτε, φλερτάρετε, πλακωθείτε, κάντε ότι θέλετε. Μην χάσετε όμως τη στιγμή σας γιατί άμα φύγει, έφυγε. Τέλος. Οι φωτογραφίες και τα status μπορούν να την κρατήσουν για πάντα αργότερα και πιο προσωπικά.

p.s.1. Κούκλα/ε με τις off-clothes πόζες, σου ευχόμαι να μη σε απολύσουν ή να μη σου την πέσουν όλοι στο γραφείο.

p.s. 2. Αν θέλετε να διαβάσετε ένα ακόμη κείμενο που ξεμπροστιάζει τις φωτογραφίες προφίλ του καλοκαιριού θα το βρείτε εδώ.

p.s.3. Να ευχαριστήσω τον φίλο μου Μάριο που με αφήνει να βανδαλίζω το wall του για τους σκοπούς του κειμένου.

p.s.4. Δεν τα λέω για εσάς μόνο. Και 'γω τα κάνω. Δηλώνω ένοχη! :)

p.s.5. να ευχαριστήσω θερμά την Siasia Pechlivanidou (@siasiapechli) για την άριστη προσθήκη στο σχόλιο "...και από superman ανακαλύπτουν όλοι ότι ούτε ο κλαρκ κεντ δεν είσαι, αλλά λοουερ".

Σχολιάστε >
17 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.