Away Challenge #4 – Day #4: Nα έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες

 

Περιμένεις εδώ και κάτι μήνες, ένα χρόνο ή και παραπάνω, τις φετινές διακοπές του καλοκαιριού, καθώς τις περισσότερες φορές, οι πιο πολλοί από εμάς συνδέουμε τις διακοπές με τους καλοκαιρινούς μήνες που οι πόλεις αδειάζουν και η… λίμπιντο σκαρφαλώνει επικίνδυνα.

Μετράς σχεδόν σα φαντάρος τις εβδομάδες και κατόπιν τις ημέρες που απομένουν, στο τέλος των οποίων θα ανακηρυχθεί επίσημα το ξεκίνημα των διακοπών σου. Περιμένοντας λοιπόν με ανυπομονησία αυτές τις λίγες ημέρες, αρχίζεις και σκέφτεσαι καταστάσεις που περιέχουν όλα όσα θα ήθελες να συμβούν, πολλές φορές με αρκετές δόσεις υπερβολής, αναμένοντας ακόμα και το θαύμα, δημιουργώντας εν τέλει τις δικές σου μεγάλες προσδοκίες. Είναι όμως ρεαλιστικές; Aν όχι, γιατί συμβαίνει αυτό; Τρία απλά παραδείγματα, εξηγούν το γιατί.

Η «ακαδημαϊκή» χρονιά που μόλις τελείωσε σε κούρασε υπερβολικά. Δεν είχες το χρόνο που θα ήθελες, ή δεν το προσπάθησες αρκετά, ώστε να βρεθείς με φίλους, να βγείς για ένα ποτό. Στις διακοπές σου προσδοκάς ότι θα βρεθείς σε αντιδιαμετρική κατάσταση, όπου θα καταφέρεις να ξενυχτάς μέχρι τις πρωινές ώρες, όλες τις ημέρες. Μάταια όμως. Η νύστα αρχίζει να σε κυριεύει από την πρώτη κιόλας ημέρα των διακοπών, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ευχαριστηθείς ούτε στις διακοπές σου την έντονη νυχτερινή ζωή. Το Away Challenge είναι εδώ για να σου προτείνει μια λύση: προσπάθησε να κοιμάσαι τις «νεκρές» ώρες των διακοπών, (δηλαδή μετά τη θάλασσα και λίγο πριν την έξοδο), ώστε να είσαι φρέσκος για τη νυχτερινή σου έξοδο!

Η χρονιά που πέρασε σε βρήκε μόνο στην προσωπική σου ζωή και ελπίζεις ότι αυτό θα αλλάξει κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Βγαίνεις, καταφέρνεις και φλερτάρεις με όμορφο τρόπο, αλλά μάταια. Δεν καταφέρνεις να προσεγγίσεις την κοπέλα των ονείρων σου και ξαφνικά οι προσδοκίες σου για μια ενδιαφέρουσα ερωτική ζωή κατά τη διάρκεια των διακοπών, πάνε περίπατο! Το Away Challenge σου προτείνει να μην το βάλεις κάτω, ακόμα κι αν χρειαστεί να υπερβείς εαυτόν, κατεβάζοντας λίγο τον πήχη αυτών των προσδοκιών και ανεβάζοντας δραματικά συγχρόνως τον δείκτη της χαράς και του γέλιου που θα σου προσφέρει η διάθεση για φλερτ.

Διάλεξες το μέρος που επιθυμείς, το οποίο συνδυάζει μια δυνατή νυχτερινή ζωή και συγχρόνως απολαυστικά τοπία και περιπάτους. Έχεις σχεδόν πέντε γεμάτες μέρες και νύχτες στη διάθεσή σου, ώστε να δείς τα όμορφα μέρη του νησιού που επέλεξες να επισκεφθείς. Μάταια όμως, ακόμη μια φορά. Ήδη διανύεις την 3η μέρα και είτε δεν έχεις το κουράγιο σωματικά να τρέχεις από το πρωί άυπνος σε μουσεία και αξιοθέατα, είτε δεν επιθυμεί κανείς από την παρέα σου να σε ακολουθήσει. Το σημερινό Away Challenge σε συμβουλεύει να επιλέξεις από πριν το είδος των διακοπών που θέλεις φια φέτος, αλλά και τα άτομα που θα σε συνοδεύσουν, ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Επέλεξε πρίν ξεκινήσεις τί θέλεις να κάνεις και συζήτησέ το με τους φίλους σου.

Είναι μάλλον ανώφελο να προσπαθήσουμε να χαμηλώσουμε τον πήχη των προσδοκιών για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, ιδίως σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνάμε, είναι άλλωστε κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας μας ως λαός. Το Away Challenge σου προτείνει να συνεχίσεις να δημιουργείς ουτοπικές καταστάσεις για τις ημέρες των διακοπών σου, να ονειροπολείς, αλλά συγχρόνως σε παροτρύνει να μεγαλώσεις τις προσδοκίες για τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, αυτές της καθημερινότητάς σου. Φτιάξε την καθημερινή σου ζωή, ανέβασε τον πήχη της ποιότητας ζωής σου, πέρνα καλά τους περισσότερους μήνες του έτους και τότε όλες αυτές οι απαραίτητες μεγάλες και τρανές προσδοκίες των διακοπών σου θα αποτελέσουν παιχνίδι για μικρά παιδιά.

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.