Η Asus έφτιαξε το Nexus 7 μέσα σε 4 μόλις μήνες

Το Nexus 7 είναι το νέο της εβδομάδας, με τα τεχνολογικά blogs και όχι μόνο να έχουν αφήσει στην άκρη –προς το παρόν– το Surface της Microsoft. Όταν μιλάμε για μία συσκευή που θα μπορεί κάποιος να αγοράσει απευθείας από την Google έναντι $200 και με αυτά τα χαρακτηριστικά, μόνο θετικά σχόλια μπορούμε να αφήσουμε. Πως δημιουργήθηκε όμως το Nexus 7; Η απάντηση έρχεται από τον πρόδρο της Asus και είναι «πολύ γρήγορα».

Σύμφωνα με τον Johney Shih η ταϊβανέζικη εταιρεία είχε στη διάθεση της μόλις 4 μήνες για να δημιουργήσει κυριολεκτικά από το μηδέν ένα πλήρως λειτουργικό tablet καλύτερο του ανταγωνισμού, διατηρώντας παράλληλα το κόστος στα επίπεδα των $200. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάποιοι από τους εργαζόμενους της Asus υποστήριζαν πως «είναι σαν βασανιστήριο», αφού συχνά έβρισκαν το φόρτο εργασίας πολύ υψηλό.

Για να καταφέρει η Asus να δημιουργήσει το Nexus 7 μέσα στα χρονικά πλαίσια που έθεσε η Google, έστειλε εργαζόμενους σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της Silicon Valley. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε από τη μία να εκτελέσει ένα μέρος της ανάπτυξης κοντά στην έδρα της Google, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία. Από την άλλη, λόγω της διαφοράς ώρας από τη μία τοποθεσία στην άλλη, κατάφερε να διατηρήσει καθημερινά 24ωρο κύκλο ανάπτυξης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η νέα συσκευή.

Ο Andy Rubin της Google υποστηρίζει πως δεν μπορεί να σκεφτεί καμία άλλη εταιρεία, πέρα από την Asus, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τόσο καλό tablet σε τόσο λίγο χρόνο. Παρά την χαμηλή του τιμή, το Nexus 7 «φοράει» 4πύρηνο επεξεργαστή, οθόνη με ανάλυση 1280x800 και άλλα χαρακτηριστικά, παρόμοια δηλαδή με εκείνα άλλων high-end tablets. Πως κατάφερε η Google να διατηρήσει την τιμή στα $200; Επιλέγοντας να το διαθέσει απευθείας μέσω του Google Play, παραλείποντας δηλαδή τους μεσάζοντες, και αποροφόντας το κόστος για το marketing. Τα περιθώρια κέρδους από τη συσκευή μπορεί να είναι μηδαμινά, αλλά όπως συνέβει και με το Kindle Fire, τα κέρδη για την Google θα έρθουν από το περιεχόμενο.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Asus έφτιαξε το Nexus 7 μέσα σε 4 μόλις μήνες”

  1. Ο/Η naughtycities λέει:

    δεν ειναι διαθεσιμο σε Ελλαδα . ξερεις μηπως ποτε θα ερθει?

  2. Ο/Η CharisTas λέει:

     @naughtycities Υποθέτω πως θα αργήσει να έρθει, οπότε ο μόνος τρόπος για να το αποκτήσεις σύντομα είναι μέσω κάποιου φίλου/συγγενή σε ΗΠΑ ή Αγγλία.
    Με τόσο χαμηλή τιμή, η Google περιμένει να βγάλει χρήματα από τις ταινίες, τη μουσική και γενικότερα το περιεχόμενο που θα πουλάει στους κατόχους της συσκευής. Για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, αυτό το περιεχόμενο δεν είναι προσβάσιμο από την Ελλάδα σήμερα, γι αυτό και η Google δεν "καίγεται" να φέρει το Nexus 7 στη χώρα μας. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με το Kindle Fire της Amazon.