Away Challenge #2 - Day #5: Evernote

Συνέχεια του challenge και σήμερα συναντάμε μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές για smartphones, tablets και desktops, το Evernote, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε beta μορφή στις 24 Ιουνίου 2008.  Τί ακριβώς όμως προσφέρει αυτή η online υπηρεσία;

Ξέχνα τα πολύχρωμα χαρτάκια σε διάφορες διαστάσεις που έχεις κολλήσει γύρω από το pc και το τετράδιό σου, κάνοντάς τα να μοιάζουν… ανοιξιάτικα. Τώρα, μπορείς να έχεις όλα τα σημειωματάριά σου σε ένα σημείο και ταυτόχρονα παντού! Ό,τι σκέψη, ό,τι ιδέα σου έρθει στο μυαλό, μπορείς να την αποθηκεύσεις πολύ εύκολα στο Evernote, είτε ως κείμενο, είτε σαν ηχητικό μήνυμα. Είδες κάτι στο internet που σου κίνησε την περιέργεια, ένα άρθρο που θέλεις να διαβάσεις αργότερα; Με το αντίστοιχο extension, μπορείς από τον browser να αποθηκεύσεις ολόκληρη τη σελίδα, ή μόνο το μέρος του άρθρου, ή το URL ή ένα συγκεκριμένο κομμάτι του κειμένου, σε φάκελο που επιθυμείς, προσθέτοντας φυσικά και τα αντίστοιχα tags. Ουσιαστικά το Evernote δρά σα «συλλέκτης» ιστοσελίδων, πληροφοριών, κειμένων, άρθρων, links και φωτογραφιών που υπάρχουν στο internet. Όλα αυτά γίνονται οργανωμένα σε φακέλους και υποφακέλους με τα αντίστοιχα tags, όμορφα και νοικοκυρεμένα.

Το Evernote, είναι σχεδιασμένο όπως προαναφέραμε για smartphones, tablets και desktops με λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού του λογαριασμού σου, κάθε φορά που προστίθεται ή αφαιρείται μια σημείωση. Είσαι στο πανεπιστήμιο και οι νέες ανακοινώσεις έχουν αναρτηθεί στον αντίστοιχο πίνακα. Σου είναι δύσκολο να συγκρατήσεις όλα τα στοιχεία, οπότε τι κάνεις; Πολύ απλά, βγάζεις μια φωτογραφία με το κινητό σου τηλέφωνο μέσα από την εφαρμογή του Evernote, η οποία αποθηκεύεται με τη μορφή σημείωσης στον φάκελο που εσύ επιθυμείς, προσθέτοντας tags, αλλά και σχόλια. Αν επιπλέον πρόκειται για τους βαθμούς της εξεταστικής σου, δικαιολογείται να μην μπορείς να κρύψεις τη χαρά σου και να θές να κάνεις share στο Facebook ή το Twitter, μια φωτογραφία με τον βαθμό του μαθήματος που σου «χαρίζει» το πτυχίο σου!

H εφαρμογή Evernote διατίθεται για τις πλατφόρμες iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone 7, Web OS, τους browsers Firefox, Chrome, Safari, ενώ υποστηρίζει Windows και Mac OS X. Κατέβασε την εφαρμογή και οργάνωσε τις σημειώσεις σου.

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.