Away Challenge #2 – Day #2: Google Translate

Το σημερινό challenge ασχολείται με την online υπηρεσία που βοηθά τη δουλειά, τη καθημερινότητα, την επικοινωνία, τις γνωριμίες και πάνω απ΄όλα είναι το must (bigtime) εργαλείο για flirt.

Language Story: Μαζεύω χρήματα και με την πρώτη ευκαιρία τα ξοδεύω σε μικρά ή μεγάλα, κοντινά η μακρινά, ακριβά ή οικονομικά, επαγγελματικά ή αναψυχής ταξίδια. Μόλις φτάσω στον προορισμό ανακατεύομαι με το πλήθος, μαθαίνω λέξεις, μιλάω σε ντόπιους και ξένους και απορροφώ σαν σφουγγάρι πληροφορίες. Μια φορά σε ένα ξεχασμένο νησί, έκανα τουρισμό, γνωρίσα ένα κουκλί μα δε μίλαγε καμία από τις γλώσσες που ξέρω. Δοκίμασε τη γλώσσα της παντομίμας για να με προσεγγίσει αλλά με τις γκριμάτσες σε συνδυασμό με τις έξαλλες κινήσεις και τα μουγκρίσματα η κατάσταση χειροτέρευε . "Γελούσα άπειρα", όπως λέμε, με τις αντιδράσεις του και αφού παρέδωσε τα όπλα πήρα την κατάσταση στα χέρια μου. Ήταν απ'τις πιο multicultilanguage διακοπές!

Ο Πορτογαλο-Βραζιλιάνος Roberto (που όλοι φωνάζαν beto) μετά από δύο ώρες στην ίδια παραλία, πήρε την απόφαση να μου μιλήσει. Ξεκίνησε με ένα "hi" και συνέχισε με ακαταλαβίστικα που συνοδεύονταν με το καταπληκτικό χαμόγελο του. Τον κοίταγα με το μάτι της αγελάδας και δεν καταλάβαινα τί-πο-τα. Κουνούσε τα χέρια, έδειχνε διάφορα, στην αρχή τον συμπάθησα μετά όμως πίστεψα πως με έβριζε, μιας και πιο πριν μου έφυγε η μπάλα προς το μέρος του. Προσπάθησα να τον ρωτήσω αν ξέρει άλλες γλώσσες και ήταν μάταιο. Δοκίμασε να μου δείξει αυτό που ήθελε να πει και ήταν καταστροφή.

Μέσα σε 10 λεπτά έφυγα, πήγα προ τη ξαπλώστρα μου και ο beto παραιτήθηκε. Δεν κατάλαβε πως είχα βρει την απόλυτη λύση. Γυρνάω πίσω, του δίνω το smartphone και του λέω "Google Translate!". Τον έβαλα να μου γράψει τι έλεγε, ακολουθούσε η μαγική λέξη -μετάφραση- και μετά απ΄αυτήν η συνεννόηση. Τις επόμενες μέρες γίναμε όλοι μια παρέα με βασικό κριτήριο τον online μεταφραστή αναμεσά μας. Δεν μπορώ να σας πω τι λέγαμε. Μπορώ όμως να σας εγγυηθώ πως το google translate πέρα από την συνηθισμένη του χρήση, μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις φιλίας, αίσθημα παρέας και αθώο (ή όχι) flirt!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.