Away Challenge #1 – Day #4: Parking Defenders

Στην Ελλάδα η οδήγηση και ιδιαίτερα η στάθμευση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την λέξη κατάρα, τις βρισιές, τον εκνευρισμό και τη σπατάλη χρόνου. Αν οδηγείς ξέρεις πως δεν θα φτάσεις ποτέ έγκαιρα στον προορισμό σου απ΄τη κίνηση και αν φτάσεις νωρίς, θα χάσεις χρόνο κάνοντας κύκλους μέχρι να βρεις parking. Η αναμενόμενη εξέλιξη είναι να πλακωθείς για μια θέση, τη χειρότερη έστω, να γυαλίσει το μάτι σου και την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσεις το Parking Defenders που σου λύνει το πρόβλημα.

Application #4 - Parking Defenders

Φεύγεις νωρίς δεν βρίσκεις θέση, δεν πας κέντρο γιατί δε θα βρεις θέση, γυρνάς σπίτι και τα αμάξια είναι τριπλοπραρκαρισμένα  και όταν εντοπίσεις μια άδεια γωνιά βλέπεις πως ένας έξυπνος/η άφησε το μηχανάκι και δέσμευσε όλο το χώρο με αποκορύφωμα οι ελπίδες σου να εξαντλώνται σε μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης, οι άντρες γκρινιάζουν πως οι γυναίκες δε ξέρουν από parking ενώ οι γυναίκες αμύνονται στο εγχείρημα με γριμάτσες και χειρονομίες. Να σημειώσουμε πως υπάρχει και μια ομάδα ανθρώπων που η μη εύρευση θέσης parking αποτελεί βασική δικαιολογία σε κάθε τους καθυστέρηση.

Σημασία δεν έχει αν είσαι άντρας ή γυναίκα, σημασία έχει να μπορείς να ενημερώνεσαι για τις ελεύθερες θέσεις parking και να ενημερώνεις άλλους οδηγούς, που βρίσκονται στην ίδια μοίρα, για αυτές που θα ελευθερώσεις. Το Parking Defenders είναι ένα application που αντιπροσωπεύει τη λέξη "share" 100% και λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητάς μας.

Οι δημιουργοί του Parking Defenders Νικόλας και Όθωνας Αντωνίου, Κωνσταντίνος Αρκάδας και Ιωάννης Κατσιώτης είναι βέβαιο πως εντόπισαν το πρόβλημα με το μειωμένο αριθμό ελεύθερων θέσεων parking και το έλυσαν με ένα έξυπνο application. Ο χρήστης ενημερώνει το application για τις ελεύθερες θέσεις που εντοπίζει, αναζητά θέσεις στην περιοχή που βρίσκεται και θέλει να σταθμεύσει ενώ όταν είναι σταθμευμένος και πρόκειται να φύγει μοιράζεται τα υπέροχα νέα με άλλους οδηγούς που ψάχνουν χώρο. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η τέχνη του "μοιράζομαι" γραμμένη σε έναν άψογο κώδικα.

Οι Parking Defenders ακολουθούν την ιδέα της λύσης καθημερινών προβλημάτων με τη βοήθεια ενός κουμπιού.

Parking Defenders Beta Registration

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.