Τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης στο Twitter για το 2011

Κατά τη διάρκεια του 2011 οι χρήστες του Twitter ασχολήθηκαν με πολλά θέματα, άλλα πιο σοβαρά, όπως η επανάσταση που έγινε στην Αίγυπτο ή ο καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία μαζί με όλα τα επακόλουθα του, και άλλα πιο χαλαρά, όπως ο ερχομός του Ashton Kutcher στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Two And A Half Men ή η Rebecca Black και το τραγούδι Friday. Από όλα αυτά τα θέματα, λίγα είναι εκείνα που κατάφεραν να διακριθούν στην κατηγορία τους. Το Twitter δημοσίευσε μία μινι-ανασκόπηση της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε λίγες βδομάδες, την οποία σας παρουσιάζουμε.

Στις πρώτες 3 θέσεις των πιο δημοφιλών #hashtags συναντάμε το #egypt, το #tigerblood που αναφέρεται σε μία ατάκα του Charlie Sheen, και το #threewordstoliveby που ξεκίνησε από κάποιον και μεταδόθηκε ως... επιδημία. Πέρα από την πρωτιά στην κατηγορία των hashtags, η Αίγυπτος ήταν η πρώτη χώρα για την οποία συζητούσαν οι χρήστες του Twitter, με την Ιαπωνία να έρχεται όπως ήταν λογικό 2η. Στις ειδήσεις συναντάμε την παραίτηση του Mubarak, το θάνατο του Osama bin Laden και την καταστροφή στην Fukushima.

Στον χώρο της τεχνολογίας το πιο δημοφιλές θέμα ήταν το Mac App Store, με το Sony NGP και το Guitar Hero να συμπληρώνουν την πρώτη 3άδα. Είναι χαρακτηριστικό πως 4 στα 10 θέματα αφορούν προϊόντα ή υπηρεσίες της Apple. Οι άντρες ηθοποιοί που συζητήθηκαν περισσότερο ήταν ο Charlie Sheen, ο Macaulay Culkin και ο Ryan Dunn. Στις γυναίκες από την άλλη μεριά συναντάμε την Elizabeth Taylor, την Mila Kunis και την Anne Hathaway.

Μπορείτε να δείτε όλες τις λίστες στο Twitter’s 2011 Year in Review. Ποιο θέμα συζήτησης πιστεύετε ότι ήταν το πιο σημαντικό για το 2011;

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.