TEDx Athens 2011, λίγες μέρες πριν

TEDx Athens 2011

Το πρώτο TEDx Athens διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2009, στο Microsoft Innovation Center με 140 συμμετέχοντες. Στις 26 Νοεμβρίου 2010 διεξήχθη το δεύτερο TEDx Athens με πολλές και σημαντικές αλλαγές. Ο χώρος διεξαγωγής του event άλλαξε και από το Μαρούσι και το MIC μεταφέρθηκε στην Πειραιώς και στο "ΘΕΑΤΡΟΝ" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε κατακόρυφα και ξεπέρασε τους 800.

Σε λιγότερο από 15 μέρες, στις 3 Δεκέμβρη, διεξάγεται το τρίτο κατά σειρά TEDx Athens στο "ΘΕΑΤΡΟΝ" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Οι προσδοκίες για την φετινή εκδήλωση είναι υψηλές και γι αυτό "ευθύνεται" η επιτυχία του event του 2010. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 96% των συμμετεχόντων εξέφρασε θετική άποψη για το event ενώ το 95% έμεινε ικανοποιημένο από τους ομιλητές. Το μέχρι στιγμής line-up του TEDx Athens 2011 είναι παραπάνω από εντυπωσιακό και καλύπτει διάφορα πεδία. Ο κάθε ομιλητής έχει να πει μία διαφορετική ιστορία να μοιραστεί με τους συμμετέχοντες και να προσπαθήσει να τους εμπνεύσει.

Εξάλλου, το θέμα του TEDx Athens 2011 είναι "The Art of Disruption" ή, στα Ελληνικά, "Η Τέχνη της Δημιουργικής Ανατροπής". Βγαίνοντας κανείς από το Θέατρο Ελληνικός Κόσμος το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου, ιδανικά, θα θέλει να αλλάξει την καθημερινότητα του προς το καλύτερο. Και αυτό θα συμβεί βλέποντας από τελείως διαφορετική οπτική γωνία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Από τους 15 ομιλητές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ο "αγαπημένος" μου είναι ο Hasan Elahi. Πρόκειται για έναν Αμερικάνο πολίτη που έχει γεννηθεί στο Rangpur του Bangladesh. Η συνονυμία του με έναν τρομοκράτη και το χρώμα του δέρματος του, οδήγησαν το FBI στο να τον παρακολουθεί και να τον συλλαμβάνει σε αεροδρόμιο της Αμερικής. Αφού λύθηκε η... "παρεξήγηση", ο Hasan Elahi για να μην δημιουργηθούν ξανά παρόμοια προβλήματα, αποφάσισε να μοιράζεται την τοποθεσία του κάθε στιγμή σε realtime μέσω του web.

Ένας από τους ομιλητές που θα κλέψουν την παράσταση είναι ο 16χρονος (ναι, καλά διαβάσατε) Clemens Guptara. Μέχρι τα 13 του ήταν μέλος της παιδικής χορωδίας της Βιέννης και είχε ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου. Τώρα, γράφει άρθρα στο Economist (!) και είναι μέλος της παγκόσμιας βουλής των εφήβων. Εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι;

Όμως, το TEDx Athens είναι μία ολοήμερη εμπειρία που δεν θα περιοριστεί στις ομιλίες. Εκτός της αίθουσας των ομιλιών θα υπάρχουν Workshops με διαφορετική και out of the box θεματολογία. Έχοντας δει το πρόγραμμα τους, είμαι σίγουρος ότι οι συμμετέχοντες θα τα βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και δημιουργικά.

Φέτος, σε αντίθεση με πέρσυ, θα υπάρχει η αίθουσα του simulcast. Εκεί, θα μεταδίδονται ζωντανά οι ομιλίες από την κεντρική αίθουσα αλλά σε ένα πιο φιλικό κλίμα καθώς θα επιτρέπονται οι συζητήσεις κατά την διάρκεια των ομιλιών ενώ θα υπάρχουν και ειδικά workstations στα οποία θα μπορούν οι bloggers και οι δημοσιογράφοι να μεταδίδουν από τους υπολογιστές τους ό,τι συμβαίνει.

Ακόμα, οι φίλοι της γαστρονομίας θα μπορέσουν να δοκιμάσουν ξεχωριστά πιάτα. Σε καθένα από τα μεγάλα διάλειμματα θα υπάρχει διαφορετικό menu με στόχο να καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το φαγητό και η γαστρονομία κατέχουν εξέχουσα θέση στην agenda του event καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Εξάλλου, στην σκηνή του TEDx Athens θα ανέβουν η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, δύο νέοι chefs που εντυπωσιάζουν με την ανατρεπτική avant garde μαγειρική τους.

Κλείνοντας το κείμενο, οφείλω ως μέλος της ομάδας που διοργανώνει το TEDx Athens, να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που βοηθούν ώστε να γίνει το event πραγματικότητα. Η Logitech (hint: να κοιτάτε το.. ταβάνι όταν βρίσκεστε στην αίθουσα του simulcast), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Johnnie Walker (που θα υποστηρίξει και το party που θα διεξαχθεί μετά το event), η Ericsson, οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Positive Energy, ο Κορρές, η Aegean Airlines και το Hilton που θα βοηθήσουν στην μετάβαση και διαμονή των ομιλητών, τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης, η Toolbox και η Speiron.

Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για το event, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο blog του TEDx Athens, να μας ρωτήσετε κάτι μέσω Facebook ή Twitter ή να μας στείλετε ένα email στο info -AT- TEDxAthens -DOT- com και ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά στις 3 του Δεκέμβρη.

[Disclosure: Στην ομάδα οργάνωσης του TEDx Athens είναι τόσο ο υπογράφων όσο και ο founder του www.away.gr, Δημήτρης Καλαβρός - Γουσίου.]

Σχολιάστε >
6 σχόλια
|
Κατηγορίες:

6 απαντήσεις στο “TEDx Athens 2011, λίγες μέρες πριν”

  1. Ο/Η icedog λέει:

    εχω προβλημα με τα εισιτηρια. πηγα εχθες να τα πληρωσω και δεν με αφηνει το συστημα.

    ελπιζω να μην εχω θεμα γιατι ερχομαι απο Κερκυρα

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @icedog Καλησπέρα! αν μπορείς στείλε ένα mail στο info@tedxathens.com για να δουν το πρόβλημα σου. :)

  3. Ο/Η icedog λέει:

    εχω στειλει. μου ειπαν να προσπαθησω την τεταρτη αλλα ακομα τιποτα. ξαναστειλα 2 φορες αλλα καμια απαντηση. πως μπορω να το διασφαλισω οτι δεν θα εχω προβλημα? @dkalo @icedog

  4. Ο/Η dkalo λέει:

    @icedog Όλα τα emails θα απαντηθούν μέσα στο ΣΚ! :) https://twitter.com/tedxathens/status/140026664242520064

  5. Ο/Η antonis argyros λέει:

    εχω και εγω προβλημα με την πληρωμη. προσπαθησα να αγορασω τα εισιτηρια , δεν με αφηνε. επικοινωνησα μαζι τους μου ειπαν οτι ειχαν προβλημα με το συστημα να δοκιμασω απο τεταρτη. καθε μερα μπαινω αλλα τιποτα.χθες πηρα ενα email οτι αν δεν ειχα κανει καταθεση σε τραπεζα δεν γινεται τιποτα. σε κανενα εμαιl δεν με ενημερωσαν οτι γινεται καταθεση σε τραπεζα. υπαρχει καποιος τροπος να βρω μια λυση?