Ήρθε η νέα σειρά iMac με τεχνολογία Thunderbolt

Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς των iMacs, τα οποία, όπως αναμένονταν, υποστηρίζουν την τεχνολογία Thunderbolt που γνωρίσαμε στην τελευταία γενιά των MacBook Pro. Τα iMacs έρχονται σε 2 εκδόσεις των 21,5'' και 27'' αντίστοιχα και περιλαμβάνουν αρκετές νέες βελτιώσεις.

Η πρώτη, μικρότερη, έκδοση έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i5 στα 2,5 GHz, κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 6750M και σκληρό δίσκο χωρητηκότητας 500 GB, ενώ η μεγαλύτερη των 27'' θα περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel Core i5 στα 3,1 GHz, ATI Radeon HD 6970M και σκληρό δίσκο 1 TB. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάποιες βελτιώσεις στο σύστημα τους και αυτές αφορούν τον επεξεργαστή που φτάνει μέχρι τον i7 στα 3,4 GHz, τον σκληρό δίσκο μέχρι τα 2 TB, την προσθήκη ενός SSD (Solid State Drive) στα 256 MB και επιπλέον μνήμη DDR RAM. Οι τιμές των απλών μοντέλων είναι όπως πάντα στα $1.199 για την έκδοση των 21,5'' και $1.999 για αυτή των 27''. Φυσικά, για όποιον επιθυμεί να έχει κάποιο/α από τα επιπλέον χαρακτηριστικά, η τιμή των iMacs θα είναι μεγαλύτερη.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα νέα iMacs υποστηρίζουν την τεχνολογία Thunderbolt (1 θύρα στο μοντέλο των 21,5'' και 2 σε αυτό των 27''), η οποία, για όσους δεν γνωρίζουν, μπορεί να επιτύχει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι 10 Gbps, σχεδόν 20 φορές μεγαλύτερες από αυτές που φτάνει η τεχνολογία USB 2.0. Επιπλέον, το Facetime αναβαθμίζεται σε ποιότητα HD (ανάλυση 2560x1600 pixels) για τους κατόχους των νέων μοντέλων. Όσον αφορά το σχεδιασμό, μην περιμένετε κάτι διαφορετικό, αφού η Apple αποφάσισε να διατηρήσει την ίδια γραμμή και σε αυτή τη γενιά iMacs.

Σύμφωνα με την Apple, τα νέα συστήματα βελτιώνουν την απόδοση σχεδόν κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, κάτι που θα το διαπιστώσουμε σύντομα και εμείς. Μπορείτε να δείτε τα πλήρη χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple, εδώ. Σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο από αυτά;

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ήρθε η νέα σειρά iMac με τεχνολογία Thunderbolt”

  1. Ο/Η Dimitris λέει:

    Τον Σεπτέμβριο μάλλον θα υποδεχτώ το 27" στο σπίτι μου. Πολύ Intel τελευταία από την Apple.