Google Chrome OS για Tablets με την Apple στο στόχαστρο

Google Tablet Mockup

Η Google ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό σύστημα που θα βασίζεται εξ' ολοκλήρου στο cloud. Κάτι δηλαδή σαν το Jolicloud αλλά με την υπογραφή του γίγαντα της αναζήτησης. Ο Eric Schmidt -πρώην CEO της Google- ισχυριζόταν ότι το Chrome OS είναι για συσκευές με πληκτρολόγιο ενώ για τα tablets και τα κινητά τηλέφωνα με οθόνη αφής, υπάρχει το Android.

Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί υπάρχουν ενδείξεις μέσα στον πηγαίο κώδικα του Chrome OS πως ετοιμάζεται η tablet έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Αυτό που έχει επίσης σημασία, είναι το γεγονός ότι εχθές, ο Andy Rubin (Senior Vice President of Mobile) δήλωσε ότι το Honeycomb θα χρησιμοποιηθεί στο σύντομο μέλλον και στα smartphones.

Όλες αυτές οι κινήσεις, είναι πολύ πιο σύνθετες απ' ότι μπορεί να δείχνουν αρχικά. Το αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό της Apple, έχει ένα κοινό λειτουργικό σύστημα τόσο για το iPhone όσο και για το iPad ενώ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία ενιαία εμπειρία και για τους χρήστες desktop και laptop υπολογιστών με το OSX Lion..

Έχοντας μία κοινή εμπειρία όλοι οι χρήστες, είτε στο κινητό τους τηλέφωνο, είτε στο tablet τους, είτε στον υπολογιστή τους, δεν θα αργήσει η ώρα που θα θελήσουν όλα τα αρχεία τους να υπάρχουν σε όλες τους τις συσκευές. Να βρεθούμε δηλαδή στην εποχή που το κέντρο θα είναι ο χρήστης και ο λογαριασμός του, όχι το hardware και ο υπολογιστής. Οι υποδομές -φαίνεται να- υπάρχουν, οπότε τώρα πρέπει η Google με την Apple να αποφασίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους και πώς θα εισάγουν το cloud ολοκληρωτικά στην καθημερινότητα μας..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.